26. oktober 2020
Folketingskandidat i Slagelse Martin Henriksen (DF) er aktuel med bog. Han har siden folketingsvalget arbejdet med at genrejse partiet og skrevet sideløbende.
gallery icon

Se billedserie

Folketingskandidat i Slagelse Martin Henriksen (DF) er aktuel med bog. Han har siden folketingsvalget arbejdet med at genrejse partiet og skrevet sideløbende.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Patriot sætter kursen i ny bog: Vil fratage kriminelle stemmeretten og være Danmarks familieparti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Patriot sætter kursen i ny bog: Vil fratage kriminelle stemmeretten og være Danmarks familieparti

Martin Henriksen, folketingskandidat i Slagelsekredsen for Dansk Folkeparti, udgiver sammen med partikollega Chris Bjerknæs ny bog. Det er på tide at forsvare os selv, mener førstnævnte.

Opdateret 21. september 2020 kl. 14:34
Slagelse - 19. september 2020 kl. 12:00
Af Carsten Lysdal

Der skal rykkes grænser, og at det giver nogle knubs, må man finde sig i. Det er nu, vi skal sikre og passe på fædrelandet.

Sådan konkluderer Dansk Folkepartis Martin Henriksen, der efter 14 år på tinge ikke opnåede genvalg ved folketingsvalget grundlovsdag i fjor.

Han er nu aktuel med en bog, hvori der ikke lægges fingre imellem. Den har han skrevet sammen med partikollegaen Chris Bjerknæs, der er organisationskonsulent i partiet, hvor han har bestridt flere tillidsposter. Han har senest været formand for Dansk Folkepartis Ungdom fra 2017-20. I denne periode har han ligeledes siddet i DF's hovedbestyrelse.

»Nationalt Selvforsvar« lander på hylderne mandag og er et samlet værk, der udover at berette om særligt 40-årige Martin Henriksens levned også indbefatter nogle bud på fremtidens linje i Dansk Folkeparti.

Partiet, der i disse år gennemgår den vel nok værste krise siden etableringen for 25 år siden, har brug for igen at være det parti, der tør sige, hvad borgerne tænker - og gerne også sige det, før nogen som helst har tænkt tanken.

- Da DF fik det valg, partiet nu engang fik, og flere af os ikke kom ind, gav det mening at skrive denne bog. Det her er et bud på, hvordan Dansk Folkeparti kan komme videre, siger han.

Vi skal stå fast - også når det bliver voldsomt

For en måned siden blev Martin Henriksen annonceret som Dansk Folkepartis folketingskandidat i Slagelse.

Det skete efter en tid, hvor politikeren ellers har grublet over, hvorvidt hans fremtid overhovedet var en politisk af slagsen. DF'eren, der leder en gruppe, der skal forsøge at genrejse partiet, mener dog nu langtfra, at han er færdig i politik.

I bogen lægger han og Chris Bjerknæs budskaber frem, som skal hjælpe med genrejsningen. Eksempelvis mener forfatterne, at man skal sætte sig til modværge, inden det er for sent.

- Vi har igennem mange årtier - helt tilbage til 1960'erne - mærket tilstrømningen og indvandringen. Når vi lægger det hele sammen, er der knapt én million borgere i landet, der er af anden etnisk herkomst end dansk. Og uanset hvad man er - socialist, liberal eller radikal - skal man tage det her alvorligt. Det danske folk er så værdifuldt, at det skal bevares. Det er det, vi bør tænke over nu, mener Martin Henriksen, der ikke vægrer sig ved at pointere, at der skal ske stramninger.

Også de mere voldsomme af slagsen.

- Man bliver nødt til at gennemføre ting, der kan virke voldsomme. For eksempel at få gang i en hjemsendelsespolitik. Det gælder også folk, der kom hertil for at arbejde. Det her kan jo ikke blive ved. Og det kan godt være, at man går på et gymnasium og får et hjemsendelsesbrev. Jeg kender godt tv-billederne, der vil komme, men det er nødvendigt at sige tak for denne gang til flere, end vi gør. Det er et spørgsmål om tid, før de egentlige danskere kommer i mindretal i deres eget land, mener DF'eren, der erkender, at hans holdninger og budskaber kan virke kradsbørstige.

- Bare se på Motalavej i Korsør, hvor familier strides, og ingen udefra har magtet at gøre noget som helst. Det er en anden kultur, og det, vi ser netop der, er jo resultatet af en fejlslagen politik, siger han.

Slut med pussenusse

Martin Henriksen, der er opvokset på Amager og på den københavnske vestegn, bor i dag på Stevns med sin kone og børn. Han er ufaglært og dermed heller ikke den »gængse« forfatter, som han selv beskriver det.

Han har arbejdet som postbud, chauffør, pædagogmedhjælper samt aftjent 10 måneders værnepligt i kamptropperne på Gardehusarkasernen i Slagelse. Herudover har han sine 14 år på tinge, hvilke har givet ham hår på brystet og modet til at stå fast.

I dag studerer han kristendom, ligesom han er hovedbestyrelsesmedlem og altså med i gruppen, der skal udtænke fremtidens strategi. Og han er ikke bleg for at ytre sig kontroversielt. Det gør han blandt andet - efter eget udsagn - når han i bogen foreslår at fratage eksempelvis kriminelle, fængslede personer retten til for eksempel at stemme ved valg.

- Vi er et rigtig pussenusse-samfund og har åbenbart en idé om, at jo længere vi bare overøser folk med tilpas mange rettigheder, så vil de vende sig og sige tak. Men det gør de ikke. De bliver mere ligeglade. Nogle er sådan uden for rækkevidde, at lige meget hvor mange rettigheder du giver dem, så vil de vende dig ryggen, mener Martin Henriksen, der er klar i mælet.

- Så begår du meget grov kriminalitet, konstaterer vi, at der er pligter, du ikke har levet op til. For eksempel bør man fratage dig retten til at stemme ved et folketingsvalg, mens du sidder i fængsel. Det kan man klare uden en ændring af grundloven, så der er altså nogle muligheder, vi har i det danske samfund, som vi bare ikke benytter os af. Det kunne være interessant at prøve at rykke ved nogle ting, siger han og refererer her til grundlovens § 29-passus: »Det bestemmes ved lov, i hvilket omfang straf og understøttelse, der i lovgivningen betragtes som fattighjælp, medfører tab af valgret.«

Familien er vigtigst

Bogen omhandler blandt andet udlændingepolitik, retspolitik, skattepolitik, socialpolitik og mere endnu, herunder også familiepolitik, som for forfatterne er røget en tur på sidelinjen de senere år.

Særligt hvad angår Folketingets partier.

- Når man kigger rundt i det politiske landskab, er det tankevækkende, at der ikke er nogen, der tager ejerskab til familiepolitik. Ofte bliver det en diskussion om børnehaver og vuggestuer - og det er egentlig også relevant - men for mig handler familiepolitik mere om, hvordan vi giver mere frihed, mener Slagelse-kandidaten og tilføjer:

- Vi har fået et system, hvor der er kommet en alliance mellem socialister, der gerne vil have, at børnene er samfundets, og liberalister, hvor der tænkes i arbejdsudbud. Man skal jo skynde sig at få børn og komme ud på arbejdsmarkedet igen. Men børn er familiens, og det skal vi i højere grad, end vi gør i dag, tænke over, siger han.

Han mener blandt andet, at man bør hjælpe familierne til et liv, hvor alle kan være samlet. Han er desuden meget uenig med siddende statsminister Mette Frederiksen (S).

- Hendes politiske målsætning om, at flere børn skal fjernes, er mærkelig. De bedste børneeksperter må nu engang være børnenes egne forældre. Ikke politikere og heller ikke folk, der har læst på universitetet. Hav i højere grad en indgangsvinkel, hvor vi hjælper forældre. Man har et stærkt forhold i familierne. Det er også enormt traumatiserende for et barn at blive revet væk, og det, statsministeren skitserede i sin nytårstale, går den forkerte vej, siger Martin Henriksen, som vurderer, at Dansk Folkeparti bør gå efter at blive landets familieparti.

- Jeg ved godt, at den tankegang om børn, der er løsrevet fra deres forældre, er meget udbredt på både venstrefløjen og blandt nogle borgerlige partier. Men det er ikke der, hvor jeg står. Børn i dag tilbringer det meste af deres tid i institutioner, men lad os dog sørge for, at det tilskud, man får til pasning i en børnehave eller vuggestue, kan kanaliseres over til familier, der vil gå hjemme.

- De, som selv gør det her i dag, er dem, der har en god økonomi. De, der kan få det til at løbe rundt, men hvordan kan man give den mulighed til alle, der har lyst til at gå hjemme og passe deres børn, spørger Martin Henriksen retorisk.

Han siger i øvrigt, at meningen med denne bog ikke er bejle til en post øverst i partiet. Det kunne være en formandstaburet, der ad flere omgange har syntes at vakle under siddende formand Kristian Thulesen Dahl.

- Vi har en god formand, og det er nu, vi skal være loyale, understreger Martin Henriksen.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk