23. oktober 2019
Selv om politiet nærmest lagde en jernring omkring Rasmus Paludan, var der mange, som kom helt tæt på partilederen på Nytorv. Især de mange unge, som ville have en »selfie«.
gallery icon

Se billedserie

Selv om politiet nærmest lagde en jernring omkring Rasmus Paludan, var der mange, som kom helt tæt på partilederen på Nytorv. Især de mange unge, som ville have en »selfie«.
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Paludan-besøg: Butikker var i »alarmberedskab«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Paludan-besøg: Butikker var i »alarmberedskab«
Slagelse - 23. maj 2019 kl. 16:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mange havde frygtet en masse ballade i forbindelse med besøget i Slagelse onsdag eftermiddag fra Stram Kurs-leder Rasmus Paludan. Ikke mindst de handlende på Nytorv, hvor Paludan havde meldt sin ankomst klokken 16.

arrow Læs også: Paludan i Slagelse: Flere selfies end buh-råb

- Flere butikker havde snakket om, at de muligvis ville lukke klokken 16, hvis der skulle opstå ballade, siger Helle S. Madsen til Sjællandske.

Men det skete ikke, og det skyldtes dels, at hovedpersonen var omkring 40 minutter forsinket, dels at der stort set ingen ballade var.

- Butikkerne vurderede, at der ikke var grund til at lukke før tid, så al handel blev gennemført som normalt, fortæller hun.

Der var anslået mellem 300 og 400 mennesker forsamlet på Nytorv, og cirka 10 procent var politi- og sikkerhedsfolk, som holdt et godt øje med forsamlingen.

Tre unge - heraf to fra lokalområdet - blev sigtet for at overtræde fyrværkeriloven, da de havde røgbomber på sig.

- Det var den slags, som man også ser bliver brugt under større fodboldkampe, fortæller Tom Stysiek fra lokalpolitiet.

Det lykkedes en af de unge at få tændt og smidt en bombe, mens de andre blev konfiskeret, før de blev antændt.

Udover det, var der kun et fåtal, som råbte ukvemsord til partilederen, som ikke virkede synderlig påvirket. Han havde til gengæld travlt med at medvirke i de mange »selfies«, som især helt unge mennesker var meget optaget af.

Der blev også tid til at snakke politik med flere interesserede, og Sjællandske fik spurgt partilederen, hvad han synes om mediernes behandling af ham indtil videre:

- Jeg synes, de har behandlet mig meget dårligt.

- Kan du give et par eksempler?

- Jeg oplever jo demonstrationer på første hånd, og der er flere medier, der har skrevet, at man har vendt mig ryggen, hvor jeg rent faktisk har stået og snakket med folk i flere timer. Det er ikke rimeligt. Der er ikke noget galt i, at medierne gennemgår og vurderer politikere, der stiller op til Folketinget. Men optikken og fokusset har været helt afsondret i forhold til, hvad man gør med andre politikere. Altså, mit privatliv er blevet gennemgået langt grundigere end statsministerens, og det synes jeg er besynderligt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk