19. november 2019
Kommunaldirektør i Slagelse Kommune Jane Wiis beskyldes for at manipulere politikerne om de 10 EU-støttede brintbusser. Foto: Slagelse Kommune.
Kommunaldirektør i Slagelse Kommune Jane Wiis beskyldes for at manipulere politikerne om de 10 EU-støttede brintbusser. Foto: Slagelse Kommune.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Påstand: Kommunaldirektør manipulerer med politikerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Påstand: Kommunaldirektør manipulerer med politikerne
Slagelse - 27. marts 2017 kl. 05:55
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Slagelses kommunaldirektør Jane Wiis er i fuld gang med at få lukket det såkaldte JIVE-projekt med 10 brintbusser støttet af EU med 17 millioner kroner.

arrow Læs også: Brintbusballade: Avis skulle vildledes og to direktører selv sige op

Kommunaldirektørens handling er stik imod de politiske beslutninger, som et bredt flertal i byrådet har taget om, at Slagelse Kommune skal gå brintvejen og herunder fremme projektet med brintbusserne i Energipark Korsør.

- Det er manipulation af politikerne, at kommunaldirektøren meget konkret søger at lukke brintbusprojektet ned, siger Thomas Vesth, der sidder i formandskabet for »grønt fornuft-udvalget«, men her udtaler sig som privatperson. Thomas Vesth har dokumenteret over for Sjællandske, at kommunaldirektør Jane Wiis med formuleringer som: »få nu det lort lagt ned, så vi kan komme videre« , »jeg gider ikke bruge min tid på det der JIVE-væsen« og »Jeg er pisse træt af at bruge tid på det« meget konkret på et møde den 8. marts tydeligt signalerede, at brintbusprojektet skal sendes et andet sted hen eller lukkes ned for så vidt angår Slagelse Kommunes deltagelse.

Officielt har politikerne ellers fået besked af kommunaldirektøren på, at Slagelse Kommune vil søge at overtage pladsen som »first partner« i JIVE-projektet fra konsulentvirksomheden EUE ApS. Det fremgik af et referat skrevet af kommunaldirektøren fra mødet den 8.marts og lagt på den åbne dagsorden til det seneste økonomiudvalgsmøde. I referatet »fyrede« kommunaldirektøren virksomheden EUE ved at skrive, at virksomheden skulle helt ud af JIVE-projektet, hvor de manglende 47 millioner i følge kommunaldirektøren først ventes at kunne være skaffet i 2019.

Sjællandske har kontaktet Jane Wiis. Hun minder om, at det er en politisk beslutning, hvis JIVE-projektet skal lukkes ned, men har ellers ikke yderligere kommentarer.

arrow Beskyldt for at opfordre til lovbrud i sms: Villum går fri
03. juli 2017 kl. 06:20 Opdateret: kl. 09:08
arrow Politikere uenige om kontroversiel kommunaldirektør
01. juli 2017 kl. 09:55 Opdateret: kl. 09:55
arrow Efter opsigelse: Hvem vil arbejde i Slagelse?
01. juli 2017 kl. 08:00 Opdateret: kl. 17:39

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk