25. maj 2019
52-årige Henrik Hilkjær på stedet, hvor han blev påkørt to gange og sprøjtet efter med peberspray. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

52-årige Henrik Hilkjær på stedet, hvor han blev påkørt to gange og sprøjtet efter med peberspray. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Påkørt og sprøjtet med peberspray - ingen politisag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Påkørt og sprøjtet med peberspray - ingen politisag
Slagelse - 29. april 2018 kl. 08:16
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg står og taler i telefon med pizzamanden, da han kommer kørende fra venstre på sin røde elscooter. Han kører ind i mig to gange. Og så siger han - » du får lige denne her«. Han trækker en peberspray op af lommen og sprøjter efter mig, men på grund af vinden, bliver jeg ikke ramt.

Forklaringen bliver givet af 52-årige Henrik Hilkjær til Sjællandske på gerningsstedet for episoden, der er på parkeringspladsen foran restaurant Laguna i Korsør Lystbådehavn.

Sammen med tre andre, der er vidner til påkørsel og peberspray-spøjt, ville Henrik Hilkjær spise de udbragte pizzaer i lystbådehavnen i det skønne vejr, som det var torsdag den 19. april. Klokken 18.22 ringer han 114 og anmelder det skete. Kort tid efter kommer en politipatrulje til stede.

Henrik Hilkjær oplyser betjentene om den 74-årige gerningsmands identitet og adresse. For han kender ham udmærket efter flere år som hans genbo på Elme Allé, hvorfra den 74-årige dog nu er flyttet. Ifølge Henrik Hilkjær chikanerer den 74-årige mange mennesker i Korsør inklusiv Henrik Hilkjær selv med blandt andet telefonopkald og beskyldninger.

Efterfølgende har politiet oplyst til Henrik Hilkjær, at der ingen sag er om episoden, der på døgnrapporten blot er noteret som »mærkelig hændelse«.

Sjællandske har kontaktet leder af beredskab nord politikommissær Henrik Toftum hos Sydsjællands og Lolland-Falsters politi.

- Jeg kan se, at patruljen efterfølgende søger at finde gerningsmanden på den angivne adresse, hvor han ikke er. Hvis der var brugt peberspray var det en voldssag. Vurderingen er, at det kan der ikke have været, for ingen af de tilstedeværende inklusiv anmelderen havde nogle gener i øjnene. Og det ville de have, hvis der var sprøjtet med peberspray. Når vi i politiet selv bruger den, bliver vi også selv påvirket, selv om vi skyder væk fra os selv, siger Frank Toftum til Sjællandske. Han tilføjer, at han også kan se, at politiet to gange tidligere har forsøgt konfliktmægling mellem Henrik Hilkjær og den 74-årige.

- Jeg ærgrer mig over,at jeg ikke tog nøglen fra hans el-scooter, for så ville politiet have fundet pebersprayen, slår Henrik Hilkjær fast.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk