24. oktober 2021
Flemming Pedersen er formand for Vestsjællands Teaterkreds, og han roser blandt andet medlemmerne af teaterkredsen for at holde ved teateret. Foto: Arne Svendsen
Flemming Pedersen er formand for Vestsjællands Teaterkreds, og han roser blandt andet medlemmerne af teaterkredsen for at holde ved teateret. Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På resten af Sjælland dykker billetsalget - men ikke her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

På resten af Sjælland dykker billetsalget - men ikke her

På resten af Sjælland går det nedad med salget af teaterbilletter, men det er ikke tilfældet i Slagelse. Her når billetsalget til den kommende sæson på højde med salget før corona, lyder det fra formanden for Vestsjællands Teaterkreds.

Slagelse - 19. september 2021 kl. 13:26
Af Anna Gudmann Hansen

- Jeg har lige været til møde med kollegerne på Sjælland, og alle - undtagen Slagelse - oplever faldende billetsalg på sæsonens forestillinger.

Sådan lyder det fra teaterformand for Næstved Teater, Jørgen Hvidtfelt til Sjællandskes redaktion i Næstved. Den melding bakker Flemming Pedersen op om. Han er formand for Vestsjællands Teaterkreds, og han fortæller, det åbenbart går bedre for teateret i Slagelse, end på resten af Sjælland.

- Vestsjællands Teaterkreds har ikke oplevet det samme dyk som de andre, siger Flemming Pedersen, der også var med til det møde, teaterformand Jørgen Hvidtfeldt omtaler.

- Vi har solgt flere billetter end sidste år, lyder det fra Flemming Pedersen.

Han fortæller, at teatersæsonen starter på mandag, og til den første forestilling er der solgt 600 billetter. Han fortæller desuden, at der på nuværende tidspunkt er blevet solgt i alt omkring 8.900 billetter til den kommende sæson.

- Dengang inden corona lå vi på et billetsalg af 10.500 billetter i sæsonen 18/19 - det rammer vi også i år, det er vi ikke spor i tvivl om, siger Flemming Pedersen.

God oplysning

Hvorfor det så er tilfældet, at man i Slagelse har så meget lettere ved at trække teatergæster til, ved Flemming Pedersen ikke med sikkerhed - men han har nogle bud.

Først og fremmest fortæller han, at der var været fokus på god oplysning om corona.

- Vi har forsøgt at sende coronaskrivelser ud til alle inden samtlige forestillinger, og vi har fortalt om det inden hver forestilling. Den sikkerhed og tryghed, det tror jeg har betydet noget, de har ikke været bange for at komme i teateret eller at købe billetter til en ny sæson, siger Flemming Pedersen.

- Jeg vil også rose vores publikum, for de har været meget tro mod teaterforeningen og meget tro mod at købe billetter, tilføjer han.

Der er på nuværende tidspunkt 1.350 medlemmer i teaterforeningen, fortæller formanden.

Desuden fortæller Flemming Pedersen, at der i forbindelse med Covid-19 kom restriktionen, at der maksimum måtte være 342 gæster i teateret. Hvis der var solgt mere end 342 billetter til en forestilling, sørgede teaterkredsen for at skaffe en ekstra forestilling, så der var en anden mulighed end bare at give pengene tilbage til gæsterne, der ikke var plads til. I den forbindelse nåede teaterkredsen at skaffe syv ekstraforestillinger. De nåede ganske vist ikke at blive til noget, fordi teatrene skulle lukke ned, men det sendte alligevel et positivt signal til medlemmerne.

Alle restriktioner er ophævet nu.

Økonomisk underskud

Selvom teatersalget i Slagelse er en solstrålehistorie, er der ikke kun gode nyheder. Flemming Pedersen fortæller, at teaterkredsen alligevel kommer ud af coronapandemien med et økonomisk underskud

- Men det er, fordi vi har kørt administration og alt andet videre, det har fungeret hele tiden, så vi har sådan set gået ind til det med åbne øjne. Men det gør vi gerne, for det er for medlemmerne, siger formanden.

Han tilføjer til slut:
- Vi fortsætter det gode arbejde, og folk er velkomne til at tage i teateret.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk