21. juli 2019
Ved indkørslen til den private parkeringsplads - som her hos BoligKorsør på Motalavej skiltes med, at der gælder særlige regler, hvis man kører ind. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Ved indkørslen til den private parkeringsplads - som her hos BoligKorsør på Motalavej skiltes med, at der gælder særlige regler, hvis man kører ind. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: P-vagt søges - så blev borgere nervøse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

P-vagt søges - så blev borgere nervøse
Slagelse - 18. februar 2019 kl. 09:17
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det gav anledning til diskussioner og nogen nervøsitet på blandt andet Facebook, da firmaet Q-Park slog en stilling op som p-vagt i Korsør.

Flere frygtede, at der nu kom parkeringskontrol også på de kommunale veje og parkeringspladser.

Kommunen har ingen p-vagter ansat, så kontrollen af ulovligt parkerede biler er overladt til politiet, der angiveligt har rigeligt andet at se til frem for at kontrollere, om eksempelvis p-skiver er indstillet korrekt på parkeringspladser med tidsbegrænsning.

Firmaet Q-Park har opslået en deltidsstilling på 10-15 timer ugentlig som p-vagt i Korsør.

- Det kan være vanskeligt at få deltidsstillinger besat, men vi foretrækker at gøre forsøget, for vi vil helst have en medarbejder med lokalkendskab til vores opgaver i Korsør, siger Alex Pedersen til Sjællandske.

Han er administrerende direktør hos Q-Park, der er en af Danmarks største parkeringsvirksomheder med små 200 ansatte og tilsyn af 65.000 parkeringspladser.

Der er tale om private pladser, som eksempelvis virksomheder, boligselskaber og butikker hyrer Q-Park til at udføre parkeringskontrol af.

- Jeg kan ikke lige huske, hvor mange pladser vi har i Korsør. For eksempel er der butikker, der bruger os, fordi de vil sikre, at parkeringspladser ikke bruges af andre end deres kunder, siger Alex Pedersen. Han tilføjer, at der også til mange boliger hører en parkeringsplads med, som Q-Park sørger for, ikke bliver brugt af andre.

BoligKorsør er blandt Q-Parks kunder i Korsør. Boligselskabets formand Ebbe Jens Ahlgren har oplyst, at der har været problemer med parkerede biler på brandveje ved blandt andet Skovparken, hvor han selv bor.

Af stillingsopslaget for p-vagten i Korsør fremgår, at vagtplanen dækker alle ugens syv dage og døgnets 24 timer hele året rundt. De primære vagter i Korsør er dog ikke om natten.

P-vagten får en timeløn på 150,05 kr. På hverdage er der efter efter kl. 18.00 og før kl. 06.00 et tillæg på 30,13 kr. mens der fra lørdag kl. 15 til mandag kl. 06.00 give et tillæg på 43,08 kr. Der skal benyttes egen bil.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk