20. april 2019
Masten med kameraerne ses til venstre for toiletbygningerne, der tidligere har været udsat for hærværk.  Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Masten med kameraerne ses til venstre for toiletbygningerne, der tidligere har været udsat for hærværk. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overvågning sat op i vandsportscenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overvågning sat op i vandsportscenter
Slagelse - 10. august 2018 kl. 06:42
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Videokameraer i høj mast er sat op i vandsportscenteret i Halsskov Færgehavn for at forebygge hærværk. En administrativ og ikke en politisk beslutning.

Tilbage i april begik ukendte gerningsmænd hærværk i vandsportscenteret i Halsskov Færgehavn. LED-lamper på omklædnings- og toiletbygningen var revet ud og smidt på jorden, ligesom der var sorte mærker efter dækafbrænding fra knallerter på gangbroen. På de nærliggende volleybaner var et net skåret ned og stjålet.

Nu er der rejst en stor mast med kameraer, der skal overvåge området, ligesom kommunen har sat skilte om med budskabet om, at området er videoovervåget.

- Vi har gjort det for at sikre området mod hærværk. Afslører videooptagelser hærværk, bliver billederne dels overdraget til politiet, ligesom kommunen er bedre stillet forsikringsmæssigt, siger Torben Hjelm til Sjællandske, Han er fungerende projektleder for vandsportscenteret.

Torben Hjelm har ingen tal for, hvor mange penge, der er begået hærværk for, siden vandsportscenteret blev indviet for snart et år siden, ligesom han heller ikke ved, hvad det har kostet at etablere overvågningen.

Da Sjællandske omtalte hærværket tilbage i april, sagde en ærgerlig borgmester John Dyrby Paulsen (S), at han ikke ville gøre sig klog på, om videoovervågning kunne hindre hærværk, men at det skulle undersøges, selv om han personligt ikke er meget for kameraovervågning.

Flere politikere - blandt andet formanden for erhvervs- og teknikudvalget Villum Christensen (LA) - vidste intet om, at vandsportscenteret nu bliver videoovervåget.

- Det er ikke en politisk men en ren administrativ beslutning, at der er sat kameraer op i Halsskov Færgehavn. På samme måde som kommunen gør det på eksempelvis mange skoler, siger Torben Hjelm.

I dag fredag ventes endelig en beslutning om, hvem og hvordan det brandlukkede gule containertårn skal repareres og ikke mindst en tidsplan for, hvornår det igen kan bruges. Tårnet har været lukket siden branden natten til søndag den 15. april

I begyndelsen af september får politikerne en pris på, hvad det vil koste at gøre Halsskov Færgehavn sikker igen, efter dykkerundersøgelse har afsløret, at tyndslidte og hullede spunsvægge giver fare for jordfaldshuller og sammenstyrtninger, når efterårets og vinterens storme sætter ind.

Allerede natten til i dag fredag og fredag formiddag varsler DMI kraftig blæst med vindstød af stormstyrke i Storebælt, så der vil både i overført og bogstavelig form være høj bølgegang i den gamle tidligere færgehavn fra 1957.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk