12. december 2018
Blandt andet med inspiration fra den gamle højskoles lærerboliger (i baggrunden) er Steen Olsen (S) (t.h.) og Knud Vincents (V) med til at udarbejde en ny lokalplan. Foto: Mathilde Donslund Malling
gallery icon

Se billedserie

Blandt andet med inspiration fra den gamle højskoles lærerboliger (i baggrunden) er Steen Olsen (S) (t.h.) og Knud Vincents (V) med til at udarbejde en ny lokalplan. Foto: Mathilde Donslund Malling
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Over 100 boliger kan erstatte højskolebygninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Over 100 boliger kan erstatte højskolebygninger
Opdateret 10. november 2017 kl. 09:16
Slagelse - 10. november 2017 kl. 08:57
Af Mathilde Donslund Malling
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nye, fælles planer for den kommunale grund Møllebakken 15 og den tidligere Skælskør Folkehøjskole er denne uge blevet drøftet i erhvervs-, plan- og miljøudvalget i forbindelse med en ny lokalplan for området.

I foråret lavede man en række »centrale principper« for området, som længe har stået tomt, og på mødet blev nye bebyggelsesplaner fremlagt.

Kommunens administration har i samarbejde med Urland Arkitekter arbejdet på disse oplæg, som blandt andet involverede klyngehuse.

Dog har man valgt istedet at arbejde ud fra et alternativ, men generelt sigtes der efter at bruge inspiration fra Utzons Romerhuse i Helsingør samtidig med, at elementer af den nuværende arkitektur på den gamle højskole fortsat vil være at finde.

Klyngehuse indgår stadig i hovedplanerne, og der vil sandsynligvis kunne skabes omkring 100 nye boliger, eksempelvis i størrelsesordenen 150 kvadratmeter.

Samtidig har Søren Jansen, ejer af højskolegrunden, været inddraget i processen med arkitekterne.

På selve højskolegrunden forestiller Steen Olsen og Knud Vincents, at en »højere bebyggelse« kan opføres, og resten af bygningerne vil efter planerne blive på to etager.

Derudover påpeger de to politikere, at et nyt projekt på Møllebakken skal kunne passe til resten af Skælskør.

- Det skal have sit eget præg, uden at det skiller sig for meget ud, lyder det fra Knud Vincents (V), formand i erhvervs-, plan- og miljøudvalget.

Næste skridt i projektet bliver taget af det kommende udvalg til februar.

Inden byrådet lægger sig fast på en mulig lokalplan for området, er hele erhvervs-, plan- og miljøudvalget enig om, at der skal være en offentlig proces og høring af borgerne.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk