20. september 2020
58-årige Kim Visholm glemmer ikke 3. december 1999. Et væltet birketræ ændrede hans liv for altid. Foto: Carsten Lysdal
gallery icon

Se billedserie

58-årige Kim Visholm glemmer ikke 3. december 1999. Et væltet birketræ ændrede hans liv for altid. Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Orkan ændrede Kims liv for altid: Rygsøjle knust af væltet træ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Orkan ændrede Kims liv for altid: Rygsøjle knust af væltet træ
Slagelse - 03. december 2019 kl. 06:10
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I 20 år har Kim Visholm fra Slagelse siddet i kørestol. En knust rygsøjle og et sår, der aldrig er helet, sætter dagligt begrænsninger.

arrow Læs også: Da »Adam« rasede i Slagelse

- Ja, hver gang en kantsten er 10 centimeter høj, er der tale om en hindring, der ikke var der før ulykken, siger 58-årige Kim Visholm.

Han bor i dag i Slagelses vestby, hvorfra han pendler til arbejdspladsen i Odense, hvor han er produktchef hos Juliana, der blandt andet sælger postkasser.

Her byggede han et par år efter et hus i ét niveau for den erstatning, der blev udbetalt i kølvandet på et væltet birketræ ved svigerforældrenes adresse på Sct. Jørgensgade. Det var her, hændelsen fandt sted. Her, livet ændrede sig for altid.

Datter kunne være død

Den 3. december 1999 var Kim Visholm med sine børn, en i dag 21-årig datter og en tre år ældre søn, en tur i sommerhus ved den vestsjællandske kyst. Orkanens rusk og blæst, der bare tog til i styrke, som minutterne gik, fik familiefaren til at træffe et valg. Det blev skæbnesvangert.

- Børnene græd og græd, så vi besluttede at pakke vores ting og køre til Slagelse, fortæller kørestolsbrugeren, der ville køre børnene hen til sine svigerforældre.

Da familien nåede frem, og Kim Visholm steg ud af bilen, væltede et stort birketræ dog på dramatisk vis.

- Det ramte mig på ryggen og knuste rygsøjlen. Den skade har man ikke kunnet gøre noget ved, beskriver Kim Visholm i dag, hvor han ser tilbage og på en eller anden måde også priser sig lykkelig for, at børnene slap så uskadt, som det næsten var muligt.

Sønnen brækkede godt nok sit kraveben, da det store træ væltede.

- Det opdagede vi egentlig først efter noget tid. Det, jeg tænker mest på, er, at hvis min datter havde siddet i et barnesæde i den anden side af bilen, så var hun blevet slået ihjel, fortæller faren, der efter ulykken lå lam på jorden med sin chokerede svigerfamilie, kone og børn ved siden af.

Nægter at give op

Han blev efterfølgende - og da vinden lagde sig - kørt til behandling på Rigshospitalet. Derefter lå han i et halvt år på Klinik for Rygmarvsskader, hvor han desuden i flere måneder lå sammen med racerkøreren Jason Watt, der mistede førligheden fra brystkassen og ned i kølvandet på en voldsom ulykke i efteråret 1999,

- Og han havde det lidt ligesom mig. Vi giver ikke op. Det gør jeg heller ikke, selv om livet da ikke er blevet lettere af at blive tvunget i en kørestol, siger Kim Visholm, der pendler til Odense i egen bil.

- Heldigvis kan man så meget i dag, at jeg stadig kan køre i en bil. Jeg skulle lige op til orienterende køreprøve, fortæller Kim Visholm, der er blevet tilkendt førtidspension, men ikke tager imod den, så længe han magter at arbejde.

- Men det kan da godt være, at jeg stopper et par år før folkepensionen. Det må vi se på, men lige nu fungerer det godt. Der er andre, der ikke kan noget efter sådan en ulykke. Jeg har kæmpet og gør det stadigvæk, siger han og ytrer blandt andet, at han hellere end gerne tager på ferie.

- Mine børn og jeg har været på Mallorca flere gange siden ulykken, lyder det fra Kim Visholm.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk