28. september 2020
Politiinspektør Kim Kliver var også til stede ved den ransagning, som Landsretten nu har givet ekstra erstatning for. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Politiinspektør Kim Kliver var også til stede ved den ransagning, som Landsretten nu har givet ekstra erstatning for. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oprejsning i Emilie-sag efter fem ransagninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oprejsning i Emilie-sag efter fem ransagninger
Slagelse - 13. december 2018 kl. 18:40
Af Helge Wedel

Landsretten har torsdag eftermiddag underkendt statsadvokaten, rigsadvokaten og dommer Camilla Ljørring og to domsmænd ved byretten i Næstved ved at tildele Finn Petersen på Tårnborgvej ekstra erstatning i forbindelse med de fem ransagninger af hans hus, som politiet foretog i 2016 i søgen efter den forsvundne Emilie Meng.

arrow Læs også: Emilie Meng-sagen: Tiden arbejder imod en opklaring

Det oplyser pensionisten Finn Petersens advokat Steen Djurtoft til Sjællandske.

Ved byretten blev det fastslået, at politiet havde udført deres arbejde, som de skulle. Derfor udløste de fem ransagninger blot en standarderstatning på fem gange 1200 kroner og 4.950 kroner for rengøring samt udbedring af blandt andet seks borehuller for om muligt at finde hulrum, hvor Emilie Meng kunne holdes skjult.

Landretten finder imidlertid, at den femte og største ransagning skal udløse 2400 kroner ekstra i erstatning, ligesom Finn Petersen nu også fritages for at skulle betale sagens omkostninger på formentlig mellem 15 og 20.000 kroner.

I byretten forklarede en frustreret Finn Petersen om den femte ransagning den 24. oktober 2016.

- Jeg var på besøg hos min 92-årige mor, da politiet ringede for igen at komme ind i mit hus. Da jeg nåede frem, kunne jeg ikke engang køre ind i min garage, fordi politiets biler holdt foran. Der var masser af mennesker, og journalister ringede konstant til mig. Det er umenneskeligt, det politiet har udsat mig for. En kæmpe krænkelse. I lange perioder har det været komplet umuligt at fungere normalt, sagde Finn Petersen.

- Min klient har med Landsrettens dom fået oprejsning, men ikke de 75.000 kroner, som han havde krævet i erstatning, men det var også oprejsningen, der var vigtigst, siger Steen Djurtoft.

arrow Uvist om der i dag er nogen sigtede i Emilie Meng-sagen
08. oktober 2019 kl. 05:23 Opdateret: kl. 05:54
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk