19. maj 2019
Det er i morgen klokken 19, uddeler Stella Jørgensen og bestyrelsen for Boeslunde Brugs holder møde i Laden for at få beboernes opbakning til Brugsen, der to år i træk har haft et underskud på en halv million kroner.  Foto: Per Vagnsø
Det er i morgen klokken 19, uddeler Stella Jørgensen og bestyrelsen for Boeslunde Brugs holder møde i Laden for at få beboernes opbakning til Brugsen, der to år i træk har haft et underskud på en halv million kroner. Foto: Per Vagnsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oplysning kan redde brugser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oplysning kan redde brugser
Slagelse - 20. juni 2018 kl. 09:17
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når Dagli' Brugsen i Boeslunde mellem Slagelse og Skælskør inviterer til borgermøde for at få gode råd og støtte fra beboerne i lokalområdet, kan det være et skridt mod redning af byens eneste men lukningstruede dagligvareforretning. Jørgen Damgaaard, der i syv år var formand for Landudvikling Slagelse, nævner i hvert fald oplysning og involvering som vigtige ingredienser, når det gælder om at holde liv i brugserne på landet.

Oplysningen, mener han, blandt andet bør handle om at fortælle folk, at Brugsens varer kun sjældent er dyrere end andre steder, når man ser bort fra de store supermarkeders slagtilbud, og så tror han, at en bestyrelse og en uddeler i den lokale brugs, der involverer sig i, hvad der ellers foregår i lokalsamfundet, kan bane vejen for den goodwill, der siden kan vise sig i Brugsens kasseapparat.

- Tilbud er fristende. Det er op ad bakke for de små brugser. Coop går også aktivt ind og direkte lukker nogle brugser. Det er en udvikling, der er meget svær at stoppe, men jeg tror, der skal engagement, opbakning og markedsføring til. Folk skal gøres bevidste om, hvad det vil betyde, hvis Brugsen lukker, siger Jørgen Damgaard.

Byrådsmedlem Troels Brandt (R), der også har en årrække som aktiv i Landudvikling Slagelse bag sig, mener, at der er brug for mobilisering lokalt.

Han nævner, at befolkningen på øerne nogle steder har købt anparter i den lokale købmandsbutik.

- Så giver man faktisk et tilsagn om støtte og en kapitalindsprøjtning. Det er lykkedes andre steder, og man kan kalde det en revitalisering af andelsbevægelsen, siger Troels Brandt.

Med initiativet til borgermødet mener han, at brugsbestyrelsen i Boeslunde er på rette vej.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk