5. marts 2021
Forstander Gerda Bejder afviser, at der er noget at komme efter. Her et billede fra 2014.
gallery icon

Se billedserie

Forstander Gerda Bejder afviser, at der er noget at komme efter. Her et billede fra 2014.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opholdssted meldt til politiet: Forstander afviser ung mors »løgn« om indespærring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opholdssted meldt til politiet: Forstander afviser ung mors »løgn« om indespærring

Holmegaardshuset, som blandt andet tjener godt på kommuner som Slagelse, er blevet meldt til politiet. Ifølge advokat og ordensmagt ruller sagen. Forstander kalder imidlertid ung mors beretning om to ugers »indespærring« for en løgnehistorie.

Opdateret 23. januar 2021 kl. 07:50
Slagelse - 23. januar 2021 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal

En ung mor har i godt to uger siddet isoleret i et kælderlokale med fire børn på opholdsstedet Holmegaardshuset i Fensmark på grund af coronasmitte.

arrow Læs også: Møgsagerne står i kø på udskældt opholdssted

Det har fået to kvinder, der i lange tider har udtalt kras kritik af opholdsstedet, til nu at melde stedet til politiet, idet både de og den kvindelige hovedperson mener, at der reelt har været tale om en indespærring.

En af anmelderne er Annette Schøt fra Slagelse, der blandt andet er initiativtager til Støtteforeningen for Slagelse Kommune, der støtter familier - særligt i børnesager - som synes at være kommet i klemme.

- Det er fuldstændig grotesk, hvad der foregår dernede, raser hun.

Også den pågældende mors advokat, Kristian Korshøj fra Ghiladi Advokater, er chokeret.

- Man er der for at blive støttet. Ikke for at blive låst inde, så det her er selvfølgelig noget, der skal forfølges. Der er hverken hjemmel eller noget, der ligner, til, at man kan isolere og låse folk inde, siger advokaten, der har talt med politiet i Næstved, hvor anmeldelsen er indgivet. Herfra tages anmeldelsen alvorligt.

Meldingen fredag var, at man har registreret sagen, men manglede at afhøre hovedpersonen, der på en lydoptagelse, som også Sjællandske er i besiddelse af, fortæller, at dørene i lange tider var aflåst. Udefra.

Socialtilsyn Øst har også besøgt stedet denne uge.

Forstander afviser

Opholdsstedet, som både akut og planlagt tager imod børn, unge og familier, som behøver hjælp og sparring, er blevet kritiseret igennem flere år.

Kritikken har blandt andet lydt på umyndiggørelse af forældre, manglende udviklingssamtaler og mål, manglende anerkendelse af, hvad man kan som forældre, samt usande rapporter. Kritikere slår på, at stedets behandling af borgerne har lagt kimen til eksempelvis flere uretmæssige tvangsfjernelser af børn.

Den udlægning savner dog nuancer, mener forstander Gerda Bejder, der først og fremmest fortæller, at målet med ethvert ophold på stedet er at hjælpe familier til at blive sammen.

- Ingen kommuner anbringer for sjov, og det, vi gør her hos os, er at støtte og hjælpe. Vi har mange succeshistorier, siger forstanderen, der i samme moment pure afviser, at der er noget at komme efter i den aktuelle sag.

- Vi gider ikke løgnehistorier, og det er det, vi har med at gøre her. Jeg ser det, som om politiet har lukket sagen. Der er ikke noget at komme efter, siger hun og kalder situationen »frustrerende«.

Hun føler nemlig, at stedet udstilles i medierne på baggrund af en snæver kreds af kritikere, der også på Facebook udbreder, hvad hun betragter som løgne. Nøjagtigt som i denne sag, hvor hun ikke mener, at der er fugls føde på sagen.

- Selvfølgelig spærrer vi ikke folk inde. Vi har haft corona hos os, og vi har mange familier. Så vi følger retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen og Styrelsen for Patientsikkerhed til punkt og prikke. Vi har samtidig 14 tilsyn, hvis krav vi overholder, lyder det.

»Kan bare gå«

Forstanderen tager politianmeldelsen til efterretning, men går som skrevet ud fra, at politiet ikke vil se anledning til yderligere.

Hertil bemærker hun, at familier på stedet - herunder også den unge mor, som det ikke er lykkedes avisen at komme i kontakt med - kan gå, som det passer dem.

- Vi holder ikke på dem. De kan bare gå, og i hendes tilfælde kan også hun bare gå ud, som det passer hende, lyder det fra Gerda Bejder.

arrow Ung mor tager til genmæle efter forstanders beskyldning om løgn
06. februar 2021 kl. 09:00 Opdateret: kl. 09:44
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk