15. juli 2019
I Odsherred har de tidligere fået den originale solvogn udstillet, så måske er der også muligheder for at få Slagelse-skatten til byen, dog sikkert kun i en periode.  Foto: Nationalmuseet
I Odsherred har de tidligere fået den originale solvogn udstillet, så måske er der også muligheder for at få Slagelse-skatten til byen, dog sikkert kun i en periode. Foto: Nationalmuseet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opbakning til at få Slagelseskatten til byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opbakning til at få Slagelseskatten til byen
Opdateret 15. marts 2019 kl. 13:55
Slagelse - 15. marts 2019 kl. 07:37
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg er helt enig med Thomas Clausen i, at vi skal gå efter at få udstillet »den ægte vare« i form af den originale skat. Om ikke permanent så i en periode.

arrow Læs også: Møntskat fra 1600-tallet vises frem

Det siger det radikale medlem af kultur- og fritidsudvalget, Troels Brandt, i en kommentar til sagen omkring Slagelseskatten, som udvalget behandlede forleden.

Efter udvalgsmødet skitserede udvalgsformand Jørgen Andersen (S) en mulighed med at kunne få lavet kopier af skatten, som kunne udstilles.

Den løsning vakte ikke stor begejstring hos Enhedslistens Thomas Clausen, der på byrådsmødet forleden foreslog, at man skulle søge at få skatten, der i øjeblikket befinder sig på Nationalmuseet, udstillet permanent i Slagelse.

Troels Brandt siger, at da Museum Vestsjælland er et statsanerkendt museum, vil der være mulighed for at få effekter fra Nationalmuseet udstillet i en periode.

- Det var også det museumsdirektør Eskil Vagn Olsen fra Museum Vestsjælland kunne fortælle på mødet. Jeg mindes ikke, at han foreslog det med kopier, som Jørgen Andersen siger. Det var vist noget, der kom fra forvaltningen, siger Troels Brandt.

Sjællandske har også talt med Eskil Vagn Olsen, der ikke husker, om det var ham, der foreslog, at man kunne lave kopier af skattens dele og udstille dem permanent i Slagelse.

- Men det er rigtigt, at det blev der talt om på mødet, som i øvrigt hovedsageligt handlede om Slagelse Museum og Museum Vestsjælland. At få lavet kopier vil dog være en bekostelig affære, og det vil det også blive med hensyn til sikkerhed, hvis skatten i en kortere periode skal udstilles i Slagelse. De nuværende sikkerhedsforhold på Slagelse Museum vil ikke være tilstrækkelige, siger Eskil Vagn Olsen.

Han vil dog ikke afvise, at det kan lade sig gøre at få udstillet skatten.

- Her må man ansøge Nationalmuseet, og der er faktisk fortilfælde, hvor det er lykkedes for et lokalt museum at få udstillet noget af det dyrebareste danefæ fra Nationalmuseet. Odsherreds Museum fik for år siden tilladelse til at få udstillet Solvognen, der jo er fundet i Trundholm Mose, en hel sommer, siger museumsdirektør Eskil Vagn Olsen.

Foreløbig er »bolden« spillet over til forvaltningen, der skal undersøge sagen og vende tilbage til udvalget.

arrow Forslag: Slagelse-skat til byen som en kopi
11. marts 2019 kl. 07:08 Opdateret: kl. 22:35

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk