13. november 2018
Folketingets ombudsmand rører ikke ved fyringen af Iben Brinkland, leder af brintbusprojektet i Korsør. Hun er i øvrigt nu fyret endeligt.
Folketingets ombudsmand rører ikke ved fyringen af Iben Brinkland, leder af brintbusprojektet i Korsør. Hun er i øvrigt nu fyret endeligt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ombudsmand afviser klage over »usaglig« fyring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ombudsmand afviser klage over »usaglig« fyring
Slagelse - 08. juni 2017 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Brud på tavshedspligten og illoyalitet.

arrow Læs også: Fyret ansat opfordrede politikere til at fyre chefer

Det er, hvad Slagelse Kommune lægger til grund for fyringen af Iben Brinkland, leder af brintbusprojektet i Korsør, der - som Sjællandske har beskrevet ad flere omgange - er kørt i grøften. Formentlig overtaget af en jysk kommune.

Den 30. maj modtog Iben Brinkland sin endelige afskedigelse, efter hun tidligere i maj praktisk talt blev fritstillet. Dengang klagede hun til både Tilsynet, Datatilsynet og Folketingets Ombudsmand. Hendes fagforening, DJØF, skal - efter hvad Sjællandske erfarer - møde til forhandling med Slagelse Kommune den 23. juni om afskedigelsen, som Iben Brinkland ikke er tilfreds med. Den sker med fem måneders varsel.

Det bliver dog ikke Folketingets Ombudsmand, der kommer til at gå kommunens fyring og sagsbehandling efter i sømmene. Herfra har man tirsdag afvist at gå ind i sagen og indlede en undersøgelse af håndteringen af personalesagen.

- Efter en gennemgang af din klage og de afleverede bilag har jeg besluttet, at jeg ikke vil indlede en undersøgelse af klagen over afskedigelsen, lyder det i brevet fra ombudsmanden, der begrunder sit afslag således:

- Baggrunden for min beslutning er først og fremmest, at jeg - som oplyst i mit brev af 22. maj 2017 til dig - normalt ikke behandler klager over myndigheders afgørelser eller sagsbehandling i afskedigelsessager, hvor der er eller har været muligt for at få sagen prøvet i det fagretlige system.

arrow Brintbus-sag: Fritstillet klager til ombudsmand
24. maj 2017 kl. 07:05 Opdateret: kl. 18:12
arrow Politikere nægter at have givet KL-ordre
26. april 2017 kl. 06:00 Opdateret: kl. 07:19
arrow Projektleder fyres mens direktører klarer frisag
25. april 2017 kl. 08:09 Opdateret: kl. 09:57

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk