10. december 2019
- Medejerskab er vigtigt, for Historiens Hus er foreningsejet, siger formand Gitte Lunding. Foto: Kulturcentret Assistens
- Medejerskab er vigtigt, for Historiens Hus er foreningsejet, siger formand Gitte Lunding. Foto: Kulturcentret Assistens
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ø-historien er i live

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ø-historien er i live
Slagelse - 16. juli 2019 kl. 09:32
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Historiens Hus på Omø har indtil nu denne sommer haft 250 gæster inde for at se på lokalhistorie. Formand Gitte Lunding fortæller, at det er væsentligt flere end sidste sommer, da huset lige var kommet igennem en usikker periode, hvor nedlæggelse var et punkt på generalforsamlingens dagsorden i foråret.

Arkivleder gennem mere end 20 år, Einar Storm, var gået på pension, og den daværende formand havde trukket sig i efteråret 2017. Den truende nedlæggelse af foreningen bag huset blev afværget, da bestyrelsen fik tre nye medlemmer. En af dem var Gitte Lunding.

- Tidligere handlede det meget om de gamle slægter. I dag er det mere kvindeliv, børneliv, fiskerliv og landbrugsliv - en bredere kulturhistorie. Publikum interesserer sig meget for, hvad man lever af på Omø, og nogle spørger: Kan man bo på øen?, fortæller hun.

Dét spørgsmål vil de lokale meget gerne svare bekræftende på, for dem, der har engageret sig i at føre Historiens Hus videre, er også interesserede i, at flere slår sig ned permanent på øen, og at Historiens Hus samler begge kategorier.

- Vi har bred opbakning både fra øen og fra fritidshusene, og vi har fastboende børn, der gerne vil være børneguider. Det skal være et spejl af historien. Du skal kunne spejle dig selv, siger Gitte Lunding.

Historiens Hus, der har 75 familier som medlemmer, arrangerer også forskellige ture. 22. juli for eksempel op i det lokale fyr.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk