20. september 2020
Da klokken slog 24, gik Slagelse amok med fyrværkeri. Her set to kilometer udenfor byen.
gallery icon

Se billedserie

Da klokken slog 24, gik Slagelse amok med fyrværkeri. Her set to kilometer udenfor byen.
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nytårsaften: Brandfolk rykkede ud 15 gange - politi anholdt flere personer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nytårsaften: Brandfolk rykkede ud 15 gange - politi anholdt flere personer
Opdateret 01. januar 2019 kl. 12:49
Slagelse - 01. januar 2019 kl. 12:24
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To personer blev anholdt i Nordbyen i Slagelse for at skyde fyrværkeri mod brandfolk og betjente, og en blev anholdt for at spytte på en betjent. Dertil en stribe mindre brande i primært affaldscontainere. Det er status i Slagelse efter en »normal travl« nytårsaften.

Slagelse Brand & Redning måtte rykke ud i alt 15 gange i løbet af nytårsaften til de »sædvanlige« brande:

- Det vil sige mindre bande - primært i affaldscontainere og lignende, siger Michael Djervad, der er konstitueret beredskabschef.

Heldigvis har der ikke været alvorlige brande, som har givet personskader eller krævet evakueringer.

- Nej, det har i store træk været i den mildere ende af skalaen, siger Djervad.

Tidligere år har flere brandfolk oplevet at blive »beskudt« af fyrværkeri i forbindelse med en udrykning. Det skete også en enkelt gang i år:

- Vi havde et enkelt tilfælde i Nordbyen med nogle, som skød fyrværkeri efter brandfolkene. Heldigvis skete der ikke noget alvorligt, siger beredskabschefen til Sjællandske.

Ud over de omtalte containerbrand blev en bil og en knallert brændt af på Motalavej i Korsør, og en nytårsraket på afveje satte ild til et tag på et hus i Boeslunde. Der er dog ingen meldinger om alvorlige skader.

I Slagelse var der 10 brandfolk på vagt nytårsaften/nat, syv personer i Korsør og syv i Skælskør. Og endelig var der to indsatsledere. Dermed nåede brandvæsenets samlede styrke op 26, hvoraf de fleste fik et velfortjent hvil tirsdag formiddag.

Det gælder dog ikke beredskabschefen selv. Da Sjællandske fangede ham på telefonen tirsdag formiddag ved 11-tiden, var han netop blevet færdig med et møde omkring risikoen for forhøjet vandstand på grund af den stærke blæst.

- Ifølge DMIs prognose kan vi risikere en forhøjet vandstand på omkring 120 centimeter, men de forskellige grafer siger i øjeblikket 110 centimeter, så der er lidt usikkerhed. Vi er dog begyndt at tage visse forholdsregler, fortæller beredskabschefen.

Der er i sagens natur de kystnære områder, som er i farezonen, og det vil sige Korsør, Kobæk og Næsby Stand, hvor der også tidligere har været store problemer, når vandet stiger kraftigt.

- Vi holder øje med situationen hele dagen og er klar til at sætte ind, hvis det skulle blive kritisk, siger Djervad.

Spyttede på betjent

Også politiet havde nok at se til på nytårsaften, fortæller vagtchef Kent Edvardsen:

- I hele politikredsen har vi haft 13 anholdelser - primært folk, som i fuldskab råber og skriger og ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt. De fleste er løsladt igen, men vi har stadig et par stykker siddende i detentionen, siger vagtchefen til Sjællandske tirsdag omkring middagstid.

De alvorligste sigtelser gælder tre personer: En, som spyttede en betjent i ansigtet, og to personer, som skød fyrværkeri mod en patruljebil.

Og her var betjenten hurtigt ude af patruljebilen:

- Det lykkedes os at anholde to personer i Nordbyen, som skød fyrværkeri mod betjentene, fortæller han.

Det er endnu ikke besluttet, om de to personer kan nøjes med en bøde for gadeuorden - eller om politiet vælger den mere alvorlige sigtelse om at bringe andres liv i fare.

- Det tager vi stilling til senere, siger vagtchefen, som generelt betegner nytårsaften i Slagelse-området som værende »normalt travl« for årstiden.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk