28. september 2020
Sopranen Dorthe Elsebet i front for Wienertrioen. Foto: Per Vagnsø
gallery icon

Se billedserie

Sopranen Dorthe Elsebet i front for Wienertrioen. Foto: Per Vagnsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nytår med Wien, kvinde og sang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nytår med Wien, kvinde og sang
Slagelse - 13. januar 2020 kl. 09:34
Af Per Vagnsø

En time før koncerten er der fyldt op ved kaffebordene i Hotel Postgårdens store sal, hvor boller og wienerbrød agerer opvarmning til Wienertrioen og sopran Dorthe Elsebet. Sådan har det været i henved 20 år i Skælskør, og sådan skal det blive ved med at være, forsikrer Lions-præsident Freddy Hjortkær Hansen.

Selv om der også kommer nye til, er mange af de omkring 150 tilhørere en del af et trofast publikum. Lokale Vibeke Mortensen er her for femte gang.

- Det er, fordi det er meget meget hyggeligt, og så fordi jeg elsker wienermusik. Det er dejligt, når vejret er lidt halvtrist, konstaterede hun over kaffen, hvor hun også sætter pris på at få en snak med de andre ved bordet.

- Jeg har også været i Wien. Første gang var, fordi jeg blev inviteret til nytårskoncerten dernede, tilføjer Vibeke Mortensen.

Nu kommer musikerne frem. Peter Hougaard på klaver, Martin Høier på cello og kapelmester Niels Peter Gudbergsen på violin spiller blandt andet »Kvindemarchen« fra »Den glade enke« og H. C. Lumbyes »Hilda Polka«. En rigtig wienervals disker de også op med, men det er, som om publikum venter på noget.

Så kommer sopranen Dorthe Elsebeth på scenen, der for hendes vedkommende er lig med salens gulv, og med fagter, sprællevende mimik og sin store stemme »ejer« hun salen og driller publikum, mens stemmen kører op og ned i ét væk.

Lions-folkene mener, at koncerten har været holdt henved 20 gange og i hvert fald 18 gange med start i Tjæreby Forsamlingshus, inden Hotel Postgården blev det faste hjemsted for Strauss, Lehár, Kálmán med mange flere komponister i Skælskør ved nytårstide. Bortset fra sidste år, hvor sygdom spændte ben for arrangementet.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk