17. januar 2021
Det er her i udkanten af Dalmose, at drømmene går i retning af et nyt kombineret feriecenter og naturskole.  Illustration: Slagelse Kommune.
Det er her i udkanten af Dalmose, at drømmene går i retning af et nyt kombineret feriecenter og naturskole. Illustration: Slagelse Kommune.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt feriecenter og naturskole kan være på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt feriecenter og naturskole kan være på vej
Slagelse - 11. januar 2021 kl. 14:14
Af Solveig Hansen

At opholde sig mere i naturen er en af de trods alt få positive sideeffekter, corona har ført med sig i 2020 og formodentlig også ind i 2021.

Og med »de briller på« giver det god mening, at der netop er landet en anmodning om opstart af et kombineret feriecenter og naturskole på miljø-, plan- og landdistriktsudvalget i Slagelse Kommunes mødebord.

Anmodningen kommer fra en grundejer på Hyllestedvej 17 ved Dalmose, der indtil videre har drevet landbrug på sin ejendom.

Nu går tankerne imidlertid mere i retning af hytter i trætoppene, sheltere i skovbunden, bålhytte, legeplads, boldbane og endda et mindre rensningsanlæg til eget brug.

Motion og frisk luft

Naturstien Fodsporet ligger blot 250 meter fra ejendommen, og planerne om et feriecenter og en naturskole lægger sig ifølge administrationen godt op ad kommunens ønske om at udbygge og styrke motions- og friluftslivet. Samtidig er det ifølge administrationen ikke utænkeligt, at projektet kan bidrage til, at flere turister finder vej til både Slagelse Kommune og dermed også til Dalmose og omegn.

Som udgangspunkt er der lagt op til tre store hytter af hver 40 kvadratmeter, fire sheltere, toilet- og badefaciliteter, bålhytte, legeplads samt parkeringsplads.

De fire hytter vil alle blive opført i en kombination af glas og træ i 20 meter høje træer, og varme i hytterne bliver sikret via både god isolering og varmepumper.

Gården på Hyllestedvej er ikke for indeværende omfattet af en lokalplan, så første politiske skridt, hvis feriecenter og naturskole skal blive til virkelighed, er at der bliver udarbejdet en lokalplan med et tilhørende kommuneplantillæg, der udlægger området til rekreative formål.

Mandag vil det vise sig, om miljø-, plan- og landdistriktsudvalget vælger eller ikke vælger at imødekomme anmodningen.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk