9. maj 2021
Privat bor Joackim A. Christensen i København, men hos »Kitsch design og genbrug« i Slagelse er der ifølge ham den perfekte kælder til et Escape Room. Og så bliver det samtidig Slagelses første af slagsen, når det åbner på lørdag.
Privat bor Joackim A. Christensen i København, men hos »Kitsch design og genbrug« i Slagelse er der ifølge ham den perfekte kælder til et Escape Room. Og så bliver det samtidig Slagelses første af slagsen, når det åbner på lørdag.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt Escape Room inspireret af epidemi: Test dig selv for corona for at slippe ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt Escape Room inspireret af epidemi: Test dig selv for corona for at slippe ud

På lørdag slår et permanent Escape Room dørene op i Slagelse. Rummet, hvor det handler om at slippe ud på tid, bliver det første af sin slags i Slagelse by og er inspireret af den nuværende corona-epidemi.

Opdateret 28. oktober 2020 kl. 19:31
Slagelse - 28. oktober 2020 kl. 10:00
Af Fleur Sativa

Landet er lukket ned. Coronavirussen hærger. Og landets statsminister Mette Frederiksen (S) har netop meddelt, at det ikke længere er muligt at få fat på toiletpapir og mundbind.

Det lyder måske som virkelighed. Men heldigvis er det meste ren fiktion og en del af temaet til et nyt Escape Room, der åbner i Slagelse midtby.

25-årige Joackim A. Christensen, der står bag idéen under navnet Kaj Mico's Escape Room, har lejet sig ind i kælderen hos »Kitsch design og genbrug« på Rosengade.

Her bliver rummet det første af sin slags i byen.

- Man kommer ned i denne her klamme kælder, hvor der er bælgravende mørkt. Og så får man ellers bare stukket to lommelygter i hånden, fortæller initiativtageren og peger på, at rummet er udviklet til tre-fire personer, der i løbet af en enkelt time skal løse ti gåder.

- Også navnet »Kaj Mico's« er en gåde i sig selv. Det er nemlig et anagram, fortæller Joackim A. Christensen uden at afsløre, hvordan bogstaverne er byttet rundt.

Test for corona

Escape Rooms - som også nogle gange går under navnet Mystery Rooms - er de seneste år blomstret op i flere byer, og konceptet bliver stadigt mere populært.

Her handler det om at samarbejde i hold á flere personer, løse gåder og på tid komme ud af et aflåst rum.

Rummet, der nu åbner i Slagelse, er dog inspireret af den nuværende situation med coronavirus. Derfor vil det for deltagere handle om at finde ud af, om man er smittet med virussen og ikke kun om at komme ud.

Når alle deltagere er blevet testet, har man således klaret rummet og bliver sluppet fri.

Artiklen fortsætter efter billedet...

25-årige Joackim A. Christensen, der står bag idéen under navnet Kaj Mico's Escape Room, har lejet sig ind i kælderen hos »Kitsch design og genbrug« på Rosengade. Her bliver rummet det første af sin slags i byen.Foto: Jens Wollesen

- Jeg manglede et tema, og det gav verdenen mig. Og så har jeg ellers videreudviklet derfra og fundet forskellige rekvisitter, forklarer Joackim A. Christensen, der dog understreger, at også testen for coronavirus altså er fiktiv.

Virkelighed og fiktion

- Der er nogle, der har skrevet og spurgt og også sagt, at det ville være smart, hvis man samtidig kunne blive testet for corona. Men det er selvfølgelig ikke en rigtig test, fortæller manden bag det nye Escape Room.

Privat bor Joackim A. Christensen i København, hvor han læser til landinspektør. Han er dog vokset op i Slagelse og har altid været meget kreativ, fortæller han.

Idéen til at lave et Escape Room opstod derfor, da han tidligere på året for sjov lavede et af slagsen i sine forældres sommerhus til brug af venner og familie. Her gik det op for ham, hvor populært det var.

- Jeg har selv været i en del Escape Rooms i Danmark henover de seneste år og havde en del kammerater, der også synes, det var sjovt. Så jeg tænkte: »Hvorfor ikke lave et selv?«, forklarer den 25-årige.

Inspirationen til det nye rum er således dels kommet fra virkeligheden og dels fra andre Escape Rooms i Danmark. Der vil være forskellige sværhedsgrader, så alle kan være med, siger Joackim A. Christensen.

Et rum for alle

- Jeg har ikke stjålet noget, så alle gåder er unikke og noget, som jeg har fundet på ud fra inspiration. Nogle af gåderne vil så være simple gåder, mens andre vil have flere trin, så man for eksempel først kan løse gåden endeligt, når man har løst to andre mindre gåder, der leder en hen til et svar, fortæller han.

På den måde mener Joackim A. Christensen, at det nye Escape Room henvender sig til både familier, grupper af venner og arbejdskollegaer, der vil teste og forbedre deres samarbejdsevner.

Når man bliver låst inde i et mørkt rum og skal samarbejde for at komme ud, kan det opleves grænseoverskridende, siger han. Men han har alligevel et bud på, hvorfor konceptet er populært.

- Det minder om at have en hyggeaften derhjemme, hvor du sidder fire mennesker og finder et brætspil frem. Men i stedet for at spille brætspillet, så spiller du et spil i en helt anden skala, siger Joackim A. Christensen.

- Det er i hvert fald det, jeg selv synes, der er virkelig sjovt ved det, fastslår han.

FAKTA
Mico’s Escape Room« åbner lørdag den 31. november på Rosengade 6, hvor hold á flere personer skal løse gåder og komme ud af et aflåst rum på tid.


Tider bookes på Facebook, og fremadrettet vil åbningstiderne være onsdag og torsdag i resten af november fra klokken 16.30 til 21.00. Herefter vil åbningstiderne korrigeres alt efter efterspørgsel.


Prisen vil være 125 kroner per person, hvis man er fire deltagende. Er man tre deltagende, vil prisen være 135 kroner per person.
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk