9. juli 2020
Næste skoleår kan elever fra blandt andet Marievangsskolen vælge entreprenørskab og iværksætteri som valgfag. Det skal være med til at bryde den negative sociale arv i Slagelse Kommune, der hører til blandt de 20 procent mest belastede kommuner, når det kommer til udsatte børn og unge. Foto: Carsten Lysdal
Næste skoleår kan elever fra blandt andet Marievangsskolen vælge entreprenørskab og iværksætteri som valgfag. Det skal være med til at bryde den negative sociale arv i Slagelse Kommune, der hører til blandt de 20 procent mest belastede kommuner, når det kommer til udsatte børn og unge. Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye valgfag i skolen skal bryde negativ social arv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye valgfag i skolen skal bryde negativ social arv
Slagelse - 03. september 2019 kl. 08:38
Af Fleur Sativa
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Iværksætteri og entreprenørskab kan vise nye veje og senere skabe bedre livsvilkår for udsatte børn og unge. Det er i hvert fald overvejelserne bag et helt nyt samarbejde.

Næste skoleår kan elever fra Marievangsskolen og Nymarkskolen i Slagelse og Broskolen i Korsør derfor vælge netop entrepenørskab og iværksætteri som valgfag.

Noget, der skal skal være med til at bryde den negative sociale arv.

Således er samarbejdet opstået mellem de tre folkeskoler på initiativ af den boligsociale helhedsplan »En Fælles Indsats«, som dækker de udsatte boligområder i Slagelse Kommune. Derudover er Professionshøjskolen Absalon og Erhvervsskolen ZBC en del af samarbejdet.

Men også på Slagelse Erhvervscenter er man begejstret for de to nye valgfag.

- Vi forventer, at projektet vil medvirke til at skabe en ny forståelse af håndværk, hvor elever og forældre får øje på de karrieremæssige muligheder i erhvervsuddannelser i forhold til kreativitet, iværksætteri og entreprenørskab, lyder det i en pressemeddelelse fra Morten Haas Augustsen, der er erhvervskonsulent ved Slagelse Erhvervscenter.

Mange udsatte børn

Særligt de vest- og sydsjællandske kommuner samt øerne kæmper nemlig med mange udsatte børn og unge. Og på landsplan hører Slagelse Kommune til blandt de 20 procent mest belastede kommuner.

Det viser en rapport fra december 2018 udarbejdet af VIVE, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, som har undersøgt danske børn og unges velfærd og trivsel på en lang række velfærdsområder.

Blandt andet belyser rapporten børn og unges materielle velfærd, helbred, selvvurderet trivsel, sociale relationer og fritidsliv.

Det nye samarbejde skal af den grund få endnu flere børn og unge til at vælge en uddannelse eller starte deres egen virksomhed.

Det skal de, så de i fremtiden kommer i arbejde og ikke slår ud på de dårlige parametre, men i stedet opnår gode relationer og en sundere trivsel gennem hele livet.

Flere muligheder

På den måde skal samarbejdet vise eleverne, hvilke evner de har - uanset om de vil uddanne sig eller med det samme starte deres eget. Det fortæller Ilir Shkoza, der er chef for den boligsociale helhedsplan »En Fælles Indsats«:

- Jeg ønsker, at de unge får lov at smage på egne evner og kunnen. Hvad de så vælger efter 9. klasse, er i og for sig en anden sag. Det vigtigste er, at de opnår selvindsigt, anerkendelse og får øjnene op for de mange muligheder, de har, siger han til Sjællandske og understreger, at iværksætteri og entrepenørskab er mange forskellige ting.

- Man kan tage en erhvervsuddannelse, inden man starter sit eget firma, eller man kan kaste sig direkte ud i noget helt nyt. Der er mange veje at gå. Og det er de veje, vi skal vise de unge, uddyber Ilir Shkoza.

Projektet og det nye samarbejde er inspireret af et pilotprojekt, som Fonden for Entreprenørskab og Fællessekretariatet i Aarhus har gennemført på århusianske skoler. Også i Holbæk Kommune arbejder elever fra modtageklasser med iværksætteri.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk