18. september 2021
Fire af de børn fra lokalområdet, der fra det nye skoleår ikke kan bruge de offentligt tilgængelige busser til og fra skole. Fra venstre: Laurids Altenburg, Shane Walsh, Yasmin Ernø Christiansen og Elias Berg Rasmussen ved en af de to standere i Snekkerup, der ikke længere har noget busskilt monteret. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Fire af de børn fra lokalområdet, der fra det nye skoleår ikke kan bruge de offentligt tilgængelige busser til og fra skole. Fra venstre: Laurids Altenburg, Shane Walsh, Yasmin Ernø Christiansen og Elias Berg Rasmussen ved en af de to standere i Snekkerup, der ikke længere har noget busskilt monteret. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye busser kører den forkerte vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Nye busser kører den forkerte vej

Med nedlæggelsen af busrute 496 skal skolebørn i blandt andet Snekkerup og Fårdrup i Slagelse Kommune køres til og fra Flakkebjerg Skole i en bus kun for dem. Alt imens de kommende fribusser for alle kører i retning fra skolen om morgenen og mod skolen om eftermiddagen.

Slagelse - 29. juli 2021 kl. 06:22
Af Per Vagnsø

- Vi har buldret løs, men det er som om, der slet ikke bliver lyttet.

Gitte Altenburg i den lille by Snekkerup ved Slagelse er fortvivlet, og samtidig ser hun komikken i den situation, som opstår for hendes børn, når de nye fribusser begynder at køre i kommunen ved skolestart 9. august.

Hun har to børn, der skal til Flakkebjerg Skole om morgenen og retur til Snekkerup om eftermiddagen, og de gratis fribusser kommer skam til at køre forbi familiens hjem. Både den røde og den blå rute, men de skal køre fra Flakkebjerg om morgenen og mod Flakkebjerg om eftermiddagen.

Kommunen supplerer den eksisterende fribus-rute i Stillinge-området med to nye. Til gengæld nedlægges den hidtidige rute 496, som Gitte Altenburgs børn ellers har kunnet køre med.

Nu skal de køres til og fra skole i en såkaldt lukket kørsel, som kun er for skolebørn.

- Virker komisk

- Jeg forstår det ikke. Vi havde ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at man ville køre børnene væk fra skolen. Det virker helt komisk, og det må da blive en merudgift med den lukkede kørsel, og så kan børnene ikke blive i Flakkebjerg og bruge fritidshjem og SFO, for den lukkede kørsel foregår lige efter skoletid.

Uden legekammerater

- De kan heller ikke tage legekammerater med hjem, for de må ikke bruge den lukkede kørsel. Hvad skal børnene så lave i deres fritid? Vi får da ikke uddannelsesparate børn af, at de sidder derhjemme og er triste, lyder det fra Gitte Altenburg.

Hun sidder i fællesbestyrelsen for daginstitution og skole i Flakkebjerg, og bestyrelsen har i et halvt års tid forsøgt at gøre opmærksom på det problem, der nu venter lige om hjørnet.

- Vi har løbende gjort opmærksom på det. Der er også en del børn i Fårdrup, der får problemet, og fribusserne kommer slet ikke til Halkevad.

- I Fårdrup lavede børnene et høringssvar, og på et møde sagde Villum Christensen (udvalgsformand, LA, red.), at han ville se, om der kunne findes en løsning, siger Gitte Altenburg.

- Et større puslespil

Villum Christensen svarer, at det er den totale økonomi for bus-omlægningen, der er afgørende, og han er ikke i tvivl om, at kommunen vil spare penge, selv om den lukkede kørsel også koster.

- Det er et større regnestykke og et større puslespil i forhold til blandt andet ringetider. Der er alle mulige andre hensyn at tage, men du kan godt finde et hjørne, hvor det er problematisk. Det kan godt være, at det giver problemer nogle steder, men jeg er bomsikker på, at den samlede service for borgerne bliver langt bedre, og at flere vil tage med de gratis busser, siger udvalgsformanden.

Kan hurtigt rette til

Han siger dog også, at kommunen som »herre i eget hus«, hvad fribusserne angår, lynhurtigt kan rette til.

- Og det kommer vi nok også til. Virkeligheden dukker først rigtigt op, når den bus, der plejer at køre der, ikke kører mere. Vi rettede også hurtigt til i Stillinge, siger Villum Christensen, som umiddelbart ikke forstår, at et barn i en lukket kørsel ikke skulle have lov til at tage en legekammerat med i bussen, hvis der ellers er plads.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk