15. december 2018
Indehaver af Café Vandkanten Bill Inekci havde intet hørt om boligplanerne, der vil betyde flytning af cafeen. Foto: Helge Wedel.
gallery icon

Se billedserie

Indehaver af Café Vandkanten Bill Inekci havde intet hørt om boligplanerne, der vil betyde flytning af cafeen. Foto: Helge Wedel.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye boliger vil lukke cafè i Havnearkaderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye boliger vil lukke cafè i Havnearkaderne
Slagelse - 06. januar 2018 kl. 07:11
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Butikslokaler i stueetagen af Havnearkaderne ud mod havnen i Korsør har stået tomme i flere år. Udlejer har derfor via arkitektfirmaet ARKIdesign i Korsør fremsendt ønske til kommunen om at få lov til at lade seks over 100 kvadratmeter store lejligheder erstatte de nuværende tomme lokaler samt det areal, der i dag rummer Café Vandkanten.

Politikerne i miljø-, planlægning og bæredygtighedsudvalget behandler sagen på deres møde på mandag den 8. januar.

Vælger politikerne at følge indstillingen fra kommunens administration, så siger de nej til boliger. Og via en ny lokalplan får de efterfølgende udstedt et permanent forbud mod boligindretning i stueetagen. For i den nuværende lokalplan er der ikke forbud mod boliger.

Indehaver af Café Vandkanten Bill Inekci er noget overrasket, da Sjællandske overbringer ham oplysningen om, at hans café er inddraget i et projekt, hvor der skal være boliger.

- Kan de bare det? Vi har intet hørt, eller er spurgt om noget. Det er da en mærkelig fremgangsmåde, når man tænker på, hvor mange år, vi har været lejere og drevet forretning her, siger Bill Inekci til Sjællandske.

Bill Inekci har haft Café Vandkanten lige siden Havnearkaderne blev taget i brug i foråret 2000.

I anbefalingen til politikerne om at sige nej til boliger hedder det, at kommunen er i gang med de indledende arbejder til højvandssikring af Korsør By. Derfor forudses det, at der vil blive forsøgt at skabe mere byliv på havnefronten. Og det kan så give konflikter i forhold til de behov for ro og privatliv, som boliger i stueetagen ud til havnefronten vil have.

Ifølge administrationen er der i forvejen kun begrænset mulighed for rekreativt byliv på havnekajen i Korsør, hvor væsentlige strækninger er lukket for offentligheden som følge af krav om terrorsikring.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk