25. september 2021
Den nye app skal sørge for, at de, der har behov for transport, kan finde et ledigt sæde hos andre borgere, der tilbyder et lift.
Den nye app skal sørge for, at de, der har behov for transport, kan finde et ledigt sæde hos andre borgere, der tilbyder et lift.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny samkørsel-app skal styrke borgernes mobilitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny samkørsel-app skal styrke borgernes mobilitet
Slagelse - 07. februar 2020 kl. 09:00
Af Arne Svendsen

Hver dag kører der to millioner tomme bilsæder rundt på de sjællandske veje. Samtidig er der en overraskende stor del af familierne - hele 32 pct. - som ifølge Danmarks Statistiks seneste tal fra 2018 ikke har deres egen bil.

Når man dertil lægger, at hver femte borger på Sjælland bor i en landsby eller på landet, hvor det økonomisk eller miljømæssigt ikke altid er en god løsning med tog eller bus, er det tydeligt, at der er stort behov for flere transportløsninger, som kan supplere bus og tog.

Det er baggrunden for, at Kalundborg, Holbæk og Slagelse kommuner i samarbejde med trafikselskabet Movia har udviklet samkørsels-platformen NaboGo.

Movia har etableret en mobilitetspulje »Kollektiv mobilitet uden for de større by-er«, som blandt andet har fået økonomisk støtte fra Region Sjælland.

Med NaboGo kan borgerne i de tre kommuner dele de tomme sæder i bilen, hvis de har behov for et lift eller tilbyder et lift. Det skal give en bedre udnyttelse af de mange tomme bilsæder i de tre kommuner og gøre det nemmere at komme rundt for dem, der ikke har en bil, eller som gerne vil transportere sig sammen.

- I Slagelse Kommune vil vi gerne gøre det så let som muligt at transportere sig rundt, så vi på den måde kan fremme fællesskaber i både byer og landdistrikter. Samtidig vil vi gerne sikre, at vi udnytter resurserne bedst muligt og belaster miljøet mindst muligt. NaboGo bygger på en deleøkonomisk idé, som vi ser et stort potentiale i. Den kollektive trafik har brug for tiltag, der højner borgernes frihed og mobilitet og samtidig understøtter bæredygtige transportformer. Det håber vi, at NaboGo kan være med til«, siger formand for teknik- og erhvervsudvalget Villum Christensen (LA) i en udsendt meddelelse.

NaboGo er en app, som forbinder borgeres behov for transport med andre borgeres ledige sæder i bilen. Der er fast kilometerpris, faste opsamlingssteder ligesom for busser, og betalingen håndteres i appen.

NaboGo supplerer en række andre mobilitetsprodukter til områder med længere mellem husene, som Movia allerede har sat i værk sammen med kommunerne.

1. juli sidste år lancerede Movia det nye produkt plustur, som giver borgerne transport fra havelågen til et stoppested eller en station via Rejseplanen.

17 ud af 45 kommuner i Movias geografi tilbyder nu plustur til deres borgere.

Andre steder løser flextrafik en del af transportbehovet. Nu suppleres busser, tog, plustur og flextrafik så med NaboGo. I første omgang er der finansiering til drift i to år.

o Hent NaboGo app'en, der hvor du plejer at hente apps, og opret dig som bruger

o Opret enten selv en tur eller meld ind via appen ved hvilket af de udpegede opsamlingssteder, som du ønsker at mødes ved og hvor du skal hen

o NaboGo udregner betaling efter turens længde

Læs mere på NaboGo.com

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk