28. september 2020
Fra venstre ses her  Tommy Toudahl Corfixen sammen med Frank Pedersen (formand for Sønderup menighedsråd), Anna Elise Hjorth Müller (formand for Nordrupvester sogn), Jørgen Frisbjerg Nielsen (formand for Gudum menighedsråd) og provst Ulla Thorbjørn Hansen. Privatfoto
Fra venstre ses her Tommy Toudahl Corfixen sammen med Frank Pedersen (formand for Sønderup menighedsråd), Anna Elise Hjorth Müller (formand for Nordrupvester sogn), Jørgen Frisbjerg Nielsen (formand for Gudum menighedsråd) og provst Ulla Thorbjørn Hansen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny præst indsat i Sønderup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny præst indsat i Sønderup

Tommy Toudahl Corfixen indsat og samtidig er der fundet en midlertidig løsning i Gimlinge-Hyllested, hvor han har været vikar.

Opdateret 05. august 2020 kl. 10:57
Slagelse - 05. august 2020 kl. 10:54
Af Arne Svendsen

Tommy Toudahl Corfixen blev søndag indsat som sognepræst i Sønderup-Gudum-Nordrupvester pastorat med forpligtelse til også at betjene sygehuset som sygehuspræst på 25 procent.

Indsættelsen stod provst Ulla Thorbjørn Hansen for i en fyldt Sønderup Kirke, hvor man dog også sørgede for nødvendig afstand og afspritning af hænder.

Efter gudstjenesten var der reception i Sogneladen, hvor blandt andre formand Frank Pedersen holdt en tale. Her bød han velkommen til sognepræst Tommy Toudahl Corfixen og benyttede samtidig anledningen til at sige tak til sognepræst Sara Hidalgo, der har virket som vikar i pastoratet siden Helene Holm stoppede sidste år.

Sara Hidalgo er som tidligere omtalt blevet ansat i Antvorskov sogn som fast sognepræst.

Derefter inviterede den nye sognepræst alle de fremmødte på besøg i den flotte nyrestaurerede præstebolig, og familien bød samtidig på lidt at spise og drikke i præstegårdshaven.

Denne invitation kom sammen med en stående invitation fra sognepræsten til at komme på besøg i præsteboligen i Sønderup. Tommy Corfixen understregede i sin tale, at alle er velkomne.

Midlertidig løsning i Gimlinge-Hyllested

Indsættelsen af Tommy Corfixen som sognepræst har dog efterladt en ledig stilling et andet sted i provstiet.

Han kom nemlig fra en stilling som vikar i Gimlinge-Hyllested, og skulle egentlig have været der til januar næste år.

- Stillingen i Gimlinge-Hyllested kan desværre ikke slås op som en fast sognepræstestilling, så længe der endnu er usikkerhed med hensyn til, hvad der skal ske med præsteboligen, fortæller provst Ulla Thorbjørn Hansen.

Hun oplyser, at Roskilde Stift i denne uge har tildelt de tre sogne en midlertidig vikar på deltid, som tiltræder d.1. september.

Vikaren hedder Merete Dalby-Hansen, og har tidligere været konstitueret sognepræst i Bagsværd kirke i Helsingør Stift.

- Resten af embedet skal så betjenes via det, der hedder »rådighedstjenesten«. Hvilket vil siges, at nabokollegaer skal stå til rådighed og hjælpe til ved kirkelige handlinger og gudstjenester, oplyser Ulla Thorbjørn Hansen.

Merete Dalby-Hansen forventes at blive indsat i Gimlinge kirke søndag d. 6. september.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk