21. juni 2021
Den nyindsatte præst Stefan Lamhauge Hansen ses her foran Havrebjerg Kirke  sammen med præsterne i Sct. Peders-Havrebjerg pastorat. Til venstre for ham Katja Rosholm Schiøler, til højre for ham provst Ulla Thorbjørn Hansen, der stod for indsættelsen, og yderst til højre Grith Seersholm. Privatfoto
Den nyindsatte præst Stefan Lamhauge Hansen ses her foran Havrebjerg Kirke sammen med præsterne i Sct. Peders-Havrebjerg pastorat. Til venstre for ham Katja Rosholm Schiøler, til højre for ham provst Ulla Thorbjørn Hansen, der stod for indsættelsen, og yderst til højre Grith Seersholm. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny præst i Sct. Peders og Havrebjerg pastorat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ny præst i Sct. Peders og Havrebjerg pastorat

Stefan Lamhauge Hansen har skiftet København ud med Slagelse.

Slagelse - 04. maj 2021 kl. 11:24
Af Arne Svendsen

Der var festlige indsættelsesgudstjenester både i Havrebjerg og Sct. Peders Kirke søndag, hvor Stefan Lamhauge Hansen blev indsat af provst Ulla Thorbjørn Hansen, der også er præst ved Sct. Peders Kirke.

Stefan Lamhauge Hansen har været præst siden 1997, hvor han begyndte i et vikariat i Tølløse.

Efter endnu et par vikariater blev han studenterpræst ved Trinitatis kirke i København, hvor han var i 18 år.

- Siden har jeg været sognepræst på Amagerbro, og er nu klar til at tage hul på et nyt kapitel med min kone og vores yngste søn på knap 14, skriver Stefan Lamhauge Hansen på de to sognes hjemmeside.

Den nye præst erstatter Lone Uldall Jørgensen, som stoppede som sognepræst 1. december sidste år.

- Siden da har vi haft en 50 procent vikar Palle Pallesen Kongsgaard, som nu stopper i den stilling, men fortsætter som 50 procents vikar på hospitalet, som vikar for sygehuspræst Bente Holm Viuf, der gik på pension ved årsskiftet, fortæller Ulla Thorbjørn Hansen.

En festlig dag

Hun kan fortælle om en helt igennem festlig dag i de to kirker, hvor gudstjenesterne igen har normal længde, og hvor der igen må synges med på salmerne.

Udover indsættelsesgudstjenesterne de to steder var der også konfirmation i Sct. Peders kirke klokken 10.

Ved indsættelsesgudstjenesten i Havrebjerg klokken 10 var mange mødt op for at byde Stefan Lamhauge Hansen velkommen. Blandt andre tidligere og nuværende menighedsrådsmedlemmer.

Sognets nye formand Line Bøgsted holdt en tale i kirken og fortalte om alt det, som Havrebjerg kan byde på. Såsom et rigt foreningsliv og flot natur.

Klokken 14.00 var der så indsættelsesgudstjeneste i Sct. Peders kirke, hvor der også var mødt mange op.

Et par menighedsrådsmedlemmer havde fyldt små poser (i flere farver) med lækkerier, som kirkegængerne kunne tage med sig hjem efter gudstjenesten.

Menighedsrådsformand Lenette Darling holdt en tale for den nye præst til slut i gudstjenesten.

Grin med sogneinddeling

Provst Ulla Thorbjørn Hansen kom i sin indsættelsestale blandt andet ind på et kendt tv-program.

- Vi var vist mange, der grinede højt, da vi så satiriker Ditte Hansen i programmet »Tæt på sandheden« gøre grin med brugen af sogneinddelingen i corona-bekæmpelsen. Et klip fra udsendelsen har været vist og set af mange på Facebook. Ovenpå det gode grin kan det måske være rimeligt at spørge, hvorfor det kan være relevant at anvende en kirkelig inddeling i forbindelse med bekæmpelse af smittespredning? Og svaret er egentlig meget enkelt: Det kan det, fordi sognet er den mindste administrative enhed vi har i Danmark. Det er klart afgrænsede små områder, som allerede eksisterer, sagde provsten.

Hun nævnte, at der i Havrebjerg sogn er 589 indbyggere og i Sct. Peders sogn 10.120 indbyggere.

- En af de gode ting ved denne blanding af landembede og byembede er, at du ikke kommer til at være alene. Du får kollegaer, som glæder sig til samarbejdet og ikke mindre end to menighedsråd, som sammen med dig vil arbejde for kirkens liv og vækst, sagde Ulla Thorbjørn Hansen blandt andet.arne

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk