19. september 2019
Bertel Haarder, tidligere minister og nuværende formand for Liselundfondet, stiller sig til rådighed som formand for den nye højskole, der om alt går vel med godkendelsen fra Kulturministeriet kan begynde sit virke 1. januar 2021. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Bertel Haarder, tidligere minister og nuværende formand for Liselundfondet, stiller sig til rådighed som formand for den nye højskole, der om alt går vel med godkendelsen fra Kulturministeriet kan begynde sit virke 1. januar 2021. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny højskole på vej i Slagelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny højskole på vej i Slagelse
Slagelse - 20. marts 2019 kl. 06:35
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Etablering af Liselund Højskole vil kunne sikre fremtiden for stedet og få stor betydning for Slagelse-området.

Det siger Bertel Haarder, kendt Venstre-minister i skiftende regeringer i mange år og nuværende folketingsmedlem og bestyrelsesformand for Liselundfondet.

Bestyrelsen i fondet holdt møde mandag, og her traf man beslutning om, at man vil starte en seniorhøjskole med navnet Liselund Højskole.

I øjeblikket fungerer Liselund som et kursus og mødested, hvor der holdes en række kurser af kulturel og kirkelig karakter, ikke mindst de kendte sommer og vintermøder, men også som et sted, hvor man kan leje sig ind til fester og holde konferencer.

- Det med udlejning vil der blive mindre af i fremtiden. Til gengæld vil der komme langt flere kurser med fokus på blandt andet kirke og kultur, siger Bertel Haarder.

Han oplyser, at Folketinget for kort tid siden har vedtaget at udvide antallet af seniorhøjskoler i landet fra to til fem.

- At man taler om seniorhøjskoler betyder dog ikke, at yngre aldersgrupper ikke har adgang. Navnet dækker over, at der er tale om højskoler, som udelukkende har kurser på en uge eller 14 dage. Der er jo ingen seniorer, som vil tage afsted på højskole i fire måneder og bo på et lille værelse, siger Bertel Haarder.

Forstander på Liselund, Mogens Hemmingsen, fortæller, at han lige siden lovforslaget om flere seniorhøjskoler kom frem for et par år siden, har været opmærksom på, at omdannelsen til højskole netop kunne være det, som kunne sikre Liselund og bringe stedet ind i en ny tid.

Liselund har tidligere været højskole fra 1911 til 1941.

Der er i dag kun to seniorhøjskoler i landet, nemlig i Nørre Nissum og i Marielyst på Falster.

Inden 1. maj skal man søge Kulturministeriet om godkendelse af den nye højskole, der efter planen skal starte om godt halvandet år, nemlig 1. januar 2021. Ministeriet vil træffe afgørelse om godkendelse i starten af 2020.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk