28. oktober 2020
Lotte Madsen ved disken i sin nyåbnede grillbar på Smedegade.
gallery icon

Se billedserie

Lotte Madsen ved disken i sin nyåbnede grillbar på Smedegade.
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny grillbar: - Der skal piskefløde i sovsen!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny grillbar: - Der skal piskefløde i sovsen!

Flere har sikkert bemærket, at der igen er kommet lys i vinduerne i den lille grillbar på Smedegade i Slagelse, der kortvarigt husede »Harry’s Place«. Navnet er ændret til »Bondegårdens Grillbar«, som Lotte Madsen står bag.

Slagelse - 14. oktober 2020 kl. 08:30
Af Kim Brandt

Dansk traditionel grillmad er i højsædet hos Bondegårdens Grillbar på Smedegade, som åbnede den 1. oktober, efter Harry's Place lukkede biksen efter kun tre uger.

Lotte Madsen har tidligere haft en pølsevogn ved Knoldens Ishus i Næsby Strand.

- Og før det har jeg arbejdet 35 år i hjemmeplejen, fortæller hun, da Sjællandske kigger forbi mandag eftermiddag.

Normalt er der lukket mandag og tirsdag, men på grund af efterårsferien holder hun ekstra åbent.

De sidste skilte mangler stadig at blive sat op, men køkkenet og grillen er i fulde omdrejninger. Og det er primært traditionel dansk mad, der serveres.

- Ja, jeg bruger rigeligt med piskefløde i sovsen, smiler hun.

Dagens ret

Ud over de traditionelle ristede pølser, flæskestegs-sandwiches med mere, tilbyder hun også dagens ret til en flad 50'er.

- I dag (mandag, red.) er det medisterpølse med sovs, kartofler og rødkål, om søndagen er det altid biksemad. Og så laver jeg hamburgerryg, grønlangkål og brunede kartofler, stegt flæsk med persillesovs og frikadeller med sovs og kartofler, fortæller hun.

I den grad traditionel, dansk »mormor-mad«, som i dag ikke tilbydes særlig mange steder.

Lotte tilbyder endda at bringe maden ud.

- Jeg har en hjælper, som kører maden ud. Det koster så 15 kroner ekstra, oplyser hun.

Dagens ret er især tiltænkt pensionister, som gerne vil prøve noget andet end opvarmet mikromad.

- Jeg laver det hele fra bunden, og flere har sagt, at der er mad nok, siger hun.

Parkering

Selv om der kun er enkelte p-pladser på Smedegade, så er der rigeligt med pladser blot 50 meter derfra, idet den gamle Ford-grund jo står øde hen.

- På et tidspunkt skal der vist laves en rundkørsel, men lige nu er der masser af plads, konstaterer Lotte Madsen, som allerede har haft mange kunder i sin nye forretning:

- Flere af mine gamle kunder er fulgt med fra Næsby Stand, og så tror jeg på, at konceptet med dagens ret bliver et hit, når først folk hører om det, siger hun.

Lotte Madsen har ikke gjort særlig meget ud af at reklamere - kun på Facebook.

- Og så har vi delt 800 flyers ud til alle husstande i nærområdet.

Selv om menukortet og dagens ret er meget dansk, så har Lotte alligevel fået plads til andre ting også - for eksempel kebab-mix, vegansk mix samt fish n' chips.

- Så der skulle være noget for enhver smag, siger Lotte Madsen.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk