25. juni 2021
Det er på denne cirka 200 meter lange strækning, at der skal ske ekspropriation af jord fra tre lodsejere, så landevejen kan gøres bred nok til en ventresvingbane til den nye genbrugsplads ved Korsør Renseanlæg. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Det er på denne cirka 200 meter lange strækning, at der skal ske ekspropriation af jord fra tre lodsejere, så landevejen kan gøres bred nok til en ventresvingbane til den nye genbrugsplads ved Korsør Renseanlæg. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny genbrugsplads kræver ekspropriation til svingbane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ny genbrugsplads kræver ekspropriation til svingbane

En stribe jord langs Slagelse Landevej skal inddrages, så der kan etableres en venstresvingbane til den nye Korsør Genbrugsplads ved Korsør Renseanlæg. To af tre lodsejere har ikke ville indgå frivillig aftale - den ene er kommunen selv.

Slagelse - 18. maj 2021 kl. 06:48
Af Helge Wedel

Tre lodsejere skal afgive jord, så Slagelse Landevej ud for Korsør Renseanlæg kan gøres bred nok til, at der kan etableres en venstresvingbane for de bilister, der kommer fra Vemmelev og skal ind på genbrugspladsen.

To af lodsejerne har det ikke være muligt at indgå en frivillig aftale med, hvorfor der skal ske ekspropriation. Den ene lodsejer er kommunen selv, der ejer Hulby Møllegård.

Formand for erhvervs- og teknikudvalget Villum Christensen (LA) kalder det formalistisk og »forhandling med os selv« om en i øvrigt lille pris, som baseres på markedspris og standarder.

Erhvervs- og teknikudvalget anbefaler byrådet, at igangsætte ekspropriation på den cirka 200 meter lange strækning med en planlagt åstedsforretning den 30 juni 2021.

Henrik Brodersen

Udvalget peger for Henrik Broderens (DF) som repræsentant for byrådet med Villum Christensen som suppleant til at gennemføre ekspropriationen.

Vedtaget i 2017

Lokalplanen for den nye genbrugsplads blev vedtaget af byrådet helt tilbage den 28. august 2017. Når arbejdet med at anlægge pladsen først nu er gået i gang næsten fire år efter, skyldes det en klage fra en enkelt beboer, som det har taget Nævnenes Hus flere år at afgøre. Beboeren fik afvist samtlige klagepunkter, hvorefter AffaldPlus turde sætte arbejdet til samlet omkring 25 millioner kroner i gang.

To pladser lukkes

Den nye plads giver en årlig driftsbesparelse på omkring 1,5 mio. kr. i forhold til de nuværende to genbrugspladser på Møllevangen i Korsør og i Vemmelev, der begge lukkes. I Vemmelev bibeholdes dog en haveplads. Foruden venstresvingbanen på Slagelse Landevej bliver hastigheden sat ned til 60 km/t ved genbrugspladsen, som årligt ventes at modtage omkring 200.000 besøgende og 1.500 lastbiltransporter.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk