19. oktober 2021
Både Maj-Britt Jørgensen og Erik Rasmussen og har haft svært ved at følge med i den kommunale sagsbehandling, da ingen af dem har computer. - Vi er jo begge gået ud af 7. klasse, så det med computer kan vi ikke, forklarede Erik Rasmussen, da Sjællandske besøgte det med nedrivning truede hus bag dem. Foto: Helge Wedel.
gallery icon

Se billedserie

Både Maj-Britt Jørgensen og Erik Rasmussen og har haft svært ved at følge med i den kommunale sagsbehandling, da ingen af dem har computer. - Vi er jo begge gået ud af 7. klasse, så det med computer kan vi ikke, forklarede Erik Rasmussen, da Sjællandske besøgte det med nedrivning truede hus bag dem. Foto: Helge Wedel.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny frist til pensionister truet af tvangsnedrivning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny frist til pensionister truet af tvangsnedrivning
Slagelse - 09. oktober 2017 kl. 08:30
Af Helge Wedel

Politikerne i erhvervs-, plan- og miljøudvalget har givet pensionistparret Maj-Britt Jørgensen og Erik Rasmussen en ny frist på yderligere to måneder til at indsende et projekt til kommunen, hvor det beskrives, hvordan de vil sætte ejendommen beliggende Halsebyvej 108 ved Korsør i stand, så huset ikke udgør en fare grundet forfald og nedstyrtningsfare. En lignende frist fik parret, da udvalget holdt møde tilbage i august.

arrow Læs også: Kommune river pensionistpars hus ned

Parret er tidligere stået frem her i Sjællandske. De mener, at kommunen overreagerer ved at true med at tvangsnedrive huset, som ejes af Maj-Britt Jørgensen. Hun har udsigt til at tabe mange penge ved nedrivning, hvilket hendes samlever Erik Rasmussen finder dybt uretfærdigt. Hun købte huset i 2006 for 675.000 kroner. 2016-vurderingen lyder på 940.000 kroner. Alligevel har kommunen kun budt 125.000 kroner for ejendommen, der foruden huset består af to andre bygninger. Herunder en garage, som Erik Rasmussen er i gang med at bygge. Angiveligt er det planen at fjerne bygningerne for at indrette et rekreativt område ved gadekæret, som støder op til ejendommen.

Byrådsmedlem for Dansk Folkeparti Frederik Pedersen har kritiseret kommunens ageren i sagen.

- De er jo i gang med at renovere deres ejendom stille og roligt, ligesom de har planer om at flytte derud. Og så skal kommunen da ikke komme og true dem med tvangsnedrivning, sagde Frederik Pedersen til Sjællandske.

Forvaltningen i Slagelse Kommune vurderer huset som værende til gene og fare for omgivelserne og i en stand, hvor det ikke kan betale sig at sætte det i stand.

Frederik Pedersen har været med parret til møde med kommunen, hvorfor han er erklæret inhabil, når sagen behandles.

- Her fortalte Erik Rasmussen i detaljer, hvordan han ville renovere huset. Og jeg sagde til repræsentanten fra forvaltningen, at han jo bare kunne skrive planen ned, men det ville han ikke, siger Frederik Pedersen. Ifølge ham virker det som om, at kommunens forvaltning er fast besluttet på at få huset revet ned.

- I sagsfremstillingen fik vi ikke billeder, der viste, at der var gang i byggeriet af en garage på ejendommen, siger Frederik Pedersen, der selv har været ude og se på de tre bygninger beliggende ved siden af gadekæret.

- Kommunen burde hjælpe i stedet for at true, mener Frederik Pedersen.

En ny frist på to måneder givet på udvalgets oktobermøde er den foreløbige hjælp til 67-årige Erik Rasmussen og 65-årige Maj-Britt Jørgensen. Parret bor i Majj-Britt Jørgensens andet hus beliggende Mosevangen 1 i Korsør. Huset på Halsebyvej har de haft udlejet, men det har stået tomt det seneste år.

Når en plan for renovering af huset er indsendt, skal den efterfølgende være gennemført højest 12 måneder efter, hvis tvangsnedrivning skal undgås.

Den 9. januar i år er ejendommens bolig kondemneret - altså erklæret uegnet til menneskebolig.

arrow Tvangsnedrivning for nyt byråd
03. december 2017 kl. 11:43 Opdateret: kl. 15:19
arrow Tvangsnedrivning af pensionisters hus på byrådets bord
25. november 2017 kl. 07:52 Opdateret: kl. 16:36
arrow Pensionister trues med at få deres hus revet ned
15. august 2017 kl. 06:20 Opdateret: kl. 08:07
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk