16. oktober 2021
Blandt de medvirkende var dansk cirkusverdens grand old man, klovnen og multiartisten Benny Schumann. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Blandt de medvirkende var dansk cirkusverdens grand old man, klovnen og multiartisten Benny Schumann. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny cirkustradition?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ny cirkustradition?

De 1000 gratis billetter til den første cirkusforestilling på Frederikshøj blev revet væk. Både arrangøren i skikkelse af »cirkustossen« Brian Behrendt og borgmesteren ser gerne en ny fast årlig udendørs cirkustradition.

Slagelse - 20. september 2021 kl. 09:53
Af Helge Wedel

Med hjælp fra venlige sponsorer, arbejdskolleger fra vaccinationscenteret og coronapenge fra Slots- og Kulturstyrelsen lykkedes det på rekordtid den ubetinget største »cirkustosse« i Danmark 49-årige Brian Behrent at få arrangeret en udendørs cirkusforestilling på den udendørs teaterscene Frederikshøj, hvor der så vidt cirkuskilder er orienteret, aldrig før har været en cirkusforestilling. Men det var der lørdag med alt tilhørende et rigtigt cirkus. Dog med en væsentlig undtagelse. Alle 1000 billetter var gratis. De blev hurtigt revet væk.

- Hvorfor gratis billetter?
- Jamen, folk trænger bare til at komme ud efter corona uden det nødvendigvis skal koste en masse penge. Det har jeg og kollegerne både set og hørt i vaccinationscenteret. Og da så ansøgningen til Slots- og Kulturstyrelsen gav penge, ja så var det bare om at komme i gang, siger Brian Behrent. Han bor på Skovvejen i Slagelse.

Cirkusrejser

Den 1. april i år stiftede han virksomheden Brianos Cirkusrejser, der arrangerer rejser til cirkusforestillinger i hele verden. Foruden at rejse til cirkus i hele verden, så tager Brian Behrent også ud lokalt og underholder på både plejehjem og i daginstitutioner under kunstnernavnet Briano, naturligvis. Og ved cirkusforestillingen blev rollen som sprechstallmeister udført til ug med kryds og bolle af samme Briano.

Han må ikke oplyse det præcise støttebeløb fra Slots- og Kulturstyrelsen, men Sjællandske erfarer, at det løber op i nærheden af 50.000 kroner.

Ny tradition?

Borgmester John Dyrby Paulsen (S) åbnede for cirkuspladsen, hvor han gav udtryk for, at det ville være dejligt med en årlig ny cirkustradition på Frederikshøj. Og Brian Behrent er mere end klar.

- Det kunne være rigtig godt. Forestillingen kunne af hensyn til vejret ligge lidt tidligere på året - for eksempel lige efter børnenes sommerferie, siger Brian Behrent med tilføjelsen, at uden coronapenge, skal der nok sættes en mindre pris på billetterne.

Plan B

Grundet forestilling under åben himmel på Frederikshøj var det nødvendig med en plan B, hvis vejret skulle vise sig fra den våde side, hvor forestillingen så i stedet skulle flyttes til Nordhallen. De sidste af de 1000 billetter kunne heldigvis frigives, da det stod klart, at lørdag blev en tørvejrsdag.

Grand old man

Blandt de medvirkende var dansk cirkusverdens grand old man, klovnen og multiartisten Benny Schumann, der er opvokset i Cirkus Schumann.

Dyr var der i form af heste, ænder, hunde og Danmarks klogeste gris. Hestene blev præsenteret af Charmaine Berdino, som har modtaget talentprisen fra Den Danske Cirkuspris. Suzanne Berdino optrådte med ænder, søde hunde og Danmarks klogeste gris, mens bugtaleren Preben Palsgård fik smilene frem blandt publikum.

Hertil medvirkede Miss Ida fra Cirkus Kæphøj i Holbæk, showgirls fra Dansegulvet i Slagelse, mens Slagelse Garden sørgede for kompetent musikalsk underholdning før forestillingen.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk