21. september 2019
Pernille Vindstrup Sørensen med bogen hvis titel »Den grå sofa« er et symbol på, hvordan autisme kan være noget, der kradser og fylder meget. Foto: Arne Svendsen
gallery icon

Se billedserie

Pernille Vindstrup Sørensen med bogen hvis titel »Den grå sofa« er et symbol på, hvordan autisme kan være noget, der kradser og fylder meget. Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny bog om positive sider ved at have barn med autisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny bog om positive sider ved at have barn med autisme
Slagelse - 16. april 2019 kl. 07:22
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der mangler nogle positive vinkler på det at have et barn med autisme.

Det siger Pernille Vindstrup Sørensen, mor til Thor på seks år, der har autisme og er tilknyttet Autismecenter Vestsjælland.

Hun har netop skrevet en bog, der er formet som digte på vers omkring livet med et autistisk barn.

- En del af bogen er skrevet som jeg oplever det, og en anden del er skrevet på den måde, som jeg tror Thor oplever det, fortæller Pernille Vindstrup Sørensen, der er opvokset i Slagelse.

Hun er uddannet frisør og har i en årrække haft salon i København. Hun holdt dog op med at arbejde, da hun fik Thor, der fra fødslen havde en immun-sygdom, og senere fik konstateret autisme.

Hun og Thor boede indtil for et halvt år siden på Kalundborgvej.

- Men Thor kunne slet ikke have al den trafiklarm, så vi er meget glade for, at vi nu er flyttet til Høve, fortæller Pernille Vindstrup Sørensen, der i øvrigt selv har haft en problematisk opvækst med alkoholiserede forældre.

Thor vil være kendt af en del tv-seere, idet han har medvirket i en dokumentar på TV2. Ligesom han også har været med i Aftenshowet, hvor han gav prøver på sine fine talegaver og endda besvarede spørgsmål, som ellers var stillet til hans mor.

- Det startede med, at jeg via Facebook efterlyste en, der ville være ven med Thor. Det opslag blev set af en journalist på TV2, og herefter blev der lavet dokumentar, fortæller Pernille Vindstrup Sørensen.

Bogen udgives i 400 eksemplarer på forlaget Mellemgaard. Den koster 149 kroner, udkommer 17. april og kan blandt andet købes via Bogreolen.dk og Arnold Busck.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk