13. august 2020
Mens flere virksomheder har måttet dreje nøglen om som følge af coronavirus, viser ny analyse, at iværksættere ikke har ladet sig skræmme. I Slagelse Kommune er der iværksat 299 nye virksomheder i første halvår af 2020. I april blev lokalerne her på Rosengade for eksempel overtaget og kom til at at hedde »Kitsch design og genbrug«.
Mens flere virksomheder har måttet dreje nøglen om som følge af coronavirus, viser ny analyse, at iværksættere ikke har ladet sig skræmme. I Slagelse Kommune er der iværksat 299 nye virksomheder i første halvår af 2020. I april blev lokalerne her på Rosengade for eksempel overtaget og kom til at at hedde »Kitsch design og genbrug«.
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny analyse: Mange nystartede virksomheder trods coronakrise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny analyse: Mange nystartede virksomheder trods coronakrise

Coronakrisen har ikke skræmt danske iværksættere, viser ny analyse. I Slagelse Kommune er der for eksempel skudt op imod 300 nye virksomheder op siden årets start.

Slagelse - 16. juli 2020 kl. 15:17
Af Fleur Sativa
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den seneste tid har corona rimet på økonomisk krise. Men mens flere etablerede virksomheder er blevet tvunget i knæ siden marts, hvor Danmark lukkede ned, har danske iværksættere paradoksalt rejst sig i hobetal.

Samme billede ses i Slagelse Kommune, hvor der i løbet af det første halvår af 2020 er blevet stiftet i alt 299 nye virksomheder.

Det viser en ny analyse fra regnskabsprogrammet Dinero, fremgår det af en pressemeddelelse.

Administrerende direktør, Martin Thorborg, kalder udviklingen »positiv«:

- Som land har vi ganske enkelt brug for, at der skabes nye virksomheder. Vi har brug for mennesker, som tør starte egen virksomhed. Nye virksomheder er fremtidens vækst-motorer, og det glæder mig, at der i skyggen af coronavirus rent faktisk blev stiftet mange nye virksomheder i årets første seks måneder, siger direktøren i Dinero.

Ligner landstendens

Fra midten af marts og to måneder frem styrtdykkede antallet af små, nye virksomheder ellers, idet flere måtte dreje nøglen om som følge af coronavirus og landets nedlukning.

Det lignede en mavepuster til dansk iværksætteri, som dog viste sig kun at miste pusten midlertidigt.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Billede

Analysen kommer fra regnskabsprogrammet Dinero, hvor administrerende direktør, Martin Thorborg, kalder udviklingen »positiv«. PR-foto.


På landsplan er der således det første halvår af 2020 blevet stiftet 23.980 nye virksomheder.

Det svarer til 6,8 nye virksomheder per 1.000 indbyggere, mens det tal for Slagelse Kommune ligger på 6,4 og dermed ligner landstendensen.

Beregningen tager udgangspunkt i den del af befolkningen, der er mellem 18 og 64 år. Altså den tidligste alder, man kan stifte en virksomhed, og frem til tidligste folkepensionsalder.

Boom på øerne

Med 11 virksomheder per 1.000 indbyggere er Samsø den kommune, der har oplevet den største vækst, når man sammenligner antallet af nye virksomheder med antal indbyggere.

Herefter tegner en anden ø-kommune, Fanø, sig for den næststørste stigning med 10,9 nye virksomheder per 1.000 indbyggere.

"Da coronavirussen ramte landet, blev det særdeles udfordrende at være selvstændig erhvervsdrivende (...)"
- Martin Thorborg, adm. direktør, Dinero

Befolkningstallet i de to ø-kommuner er imidlertid lavt, hvorfor stigningen per 1.000 indbygger nemt slår ud.

På de efterfølgende pladser over den største stigning i antallet af nystartede virksomheder sammenlignet med befolkningstallet kommer Hørsholm, Gentofte og Københavns Kommuner.

Men selv om iværksættere fortsat har kastet sig ud i at starte nye virksomheder op trods coronakrisen, er det samlede billede dog stadig, at antallet af nystartede virksomheder er lavere i år end sidste år.

»Ikke overraskende«

På landsplan faldt antallet af nystiftede virksomheder således med 12 procent fra første halvår 2019 til første halvår 2020.

Men det er »ikke superoverraskende«, pointerer den administrerende direktør i Dinero.

- Da coronavirussen ramte landet, blev det særdeles udfordrende at være selvstændig erhvervsdrivende, for alt lukkede, og fremtiden var pludselig usikker, forklarer Martin Thorborg ifølge pressemeddelelsen.

Den administrerende direktør mener imidlertid også, at udfasningen af IVS som selskabsform ligger til grund for en del af faldet.

- Heldigvis har nogle mennesker en så stærk iværksættertrang, at de ikke kan lade være med at kaste sig ud i et iværksættereventyr - økonomisk krise eller ej. Det er sejt, slår han fast.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk