28. september 2020
Uroen på Motalavej vækker frustration. Nu har boligselskab henvendt sig direkte til ministeren.
gallery icon

Se billedserie

Uroen på Motalavej vækker frustration. Nu har boligselskab henvendt sig direkte til ministeren.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu kan det være nok med familiefejde: Formand har taget kontakt til minister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kan det være nok med familiefejde: Formand har taget kontakt til minister

Hvad der ligner en familiefejde, er angiveligt årsagen til uroen på Motalavej, som blusser op igen og igen med få dages mellemrum. Nu har formand for BoligKorsør fået nok og kræver ministeren på banen. Giv os nogle redskaber, efterlyser han.

Opdateret 11. august 2020 kl. 08:50
Slagelse - 10. august 2020 kl. 19:00
Af Carsten Lysdal

24 personer blev anholdt, da politiet fredag aften rykkede massivt ud til Motalavej i Korsør. Her var to iltre grupper af borgere, bevæbnet med slagvåben, endnu engang ved at ryge i flæsket på hinanden, hvilket langtfra kan betegnes som en enlig svale.

arrow Læs også: Formand roser ministre efter møde: Klar til at sætte hårdt mod hårdt

I løbet af sommeren har politiet ad flere ombæringer været talrigt til stede på grund af konflikt mellem to familier, hvis medlemmer tilsyneladende ikke tåler synet af hinanden.

Derfor har Ebbe Jens Ahlgren, formand for BoligKorsør, også ved flere lejligheder varslet, at det nu er ministerens tur til at komme på banen.

De forberedende skridt er taget i form af henvendelse til justitsminister Nick Hækkerup (S). Rettere en mail fra boligselskabet direkte til Justitsministeriet, som også har kvitteret for mailen.

Inviterer til dialog

Meningen er nu for alvor at få lovgiverne i gang, mener Ebbe Jens Ahlgren.

- Jeg er ligeglad med, om det er en familiefejde eller et klanopgør. Vi skal have nogle værktøjer, så vi kan skabe tryghed for vores lejere derude. Det kan vi ikke, så længe de her ligger på gader og stræder og slås, siger formanden, der som et ønskescenarie beskriver muligheden for at vinke farvel til de to familier.

- I dag skal man have en dom, og samtlige ankemuligheder skal være opbrugt, før vi kan sætte sådan en familie ud. Det kan hurtigt tage tre år, men det er jo aldeles uholdbart. Vi har nogle udviklingsplaner, men loven må altså følge med. Vi har nu to familier på 70 personer, som vi ved, hvem er. Det samme gør politiet, så det burde da være muligt at give boligselskaberne den ret, at man kan få sådan nogle personer ud. Men der skal jo være en lovgivning, der giver os muligheden, siger Ebbe Jens Ahlgren.

Frustration

Beboere i området har tidligere efterlyst politiets bevågenhed og aktive indsats, og Ebbe Jens Ahlgren følger frustrationen og følelsen af, at man intet kan stille op.

- Det er mest frustrerende for de øvrige beboere, der bor derude, siger formanden, der har inviteret ministeren på dialogkaffe og et besøg.

- Vi kommer gerne til ham, men jeg synes da, at han burde komme hertil og kigge. Jeg vil gerne tale med ministeren om, hvad vi har af planer, og hvad vi tænker.

Savner opbakning

Ebbe Jens Ahlgren indrømmer, at konflikten og uroen nager ham. Men også de efterhånden talrige verbale overfald, han som privatperson udsættes for, giver ar.

- Jeg får flere og flere trusler, og det er ubehageligt. Jeg føler mig udsat, fordi jeg har næsen langt fremme. Men det bliver jeg ved med, siger han og efterlyser i den henseende »politisk rygdækning«.

Kære Nick Hækkerup


I BoligKorsør har vi løbende udfordringer med uroligheder i vores kvarter omkring Motalavej, hvor utilpassede unge mennesker og familiefights ofte er forekommende.


Som almen boligorganisation er vores muligheder for at agere hensigtsmæssigt begrænset af flere forskellige forhold, som gør effektfulde handlinger overfor uromagere/familierne virkningsløse.


I de konkrete sager er alle vidende om, hvem der driver urolighederne, uden at hverken vi eller politi har mulighed for reelt at få fjernet familierne fra området, fx gennem vores opsigelse af lejemålene.
Årsagerne er naturligvis flere, men grundlæggende er lovgivningen, ift. ophævelse af lejemål, ikke tidssvarende og synes ikke at understøtte formålet - at sikre ro og tryghed i områderne!


Motalavej er omfattet af lovpakken omkring afvikling af parallelsamfund, hvorfor der er udarbejdet en udviklingsplan, som over årene skal normalisere forholdene i området. Denne årelange indsats løser ikke udfordringerne her og nu, hvilket er årsagen til, at jeg nu tager kontakt til dig.


Jeg vil gerne have et møde i stand, hvor jeg kan forelægge problemstillingerne, og hvor vi kan drøfte evt. tiltag, der måske kan føre til revision af, eller tilføjelse til, reglerne for ophævelse af lejemål, når dette vurderes at være eneste løsning.


Det er et samfundsmæssigt problem, at vi ikke kan sikre almindelige mennesker gode og trygge boligområder, uanset vi naturligvis har forståelse for de retssikkerhedsmæssige aspekter, der i normalsituationen er fundamentet i et retssamfund.


Jeg håber med denne henvendelse, at du vil mødes med undertegnede for en dialog om status og løsning på de ovenfor skitserede problemstillinger.


Med venlig hilsen
Ebbe Jens Ahlgren
Formand

- Jeg håber, at kommunen snart kommer på banen også. Jeg kunne godt savne eksempelvis en borgmester, der gik ud og bakkede op. Vi har en uholdbar situation, og når vi ser i tryghedsundersøgelsen, som viser et fald svarende til 20 procentpoint, så er der altså noget galt, siger han.

arrow Ekspert i konflikter: Beboere bør fjernes fra plaget boligområde
01. september 2020 kl. 06:07 Opdateret: kl. 20:09
arrow Boligformand til møde med to ministerier
25. august 2020 kl. 06:49 Opdateret: kl. 10:46
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk