4. august 2021
Platten er malet af E. Aagaard og forestiller Mølletårnet ved Skovvej, der dengang hørte med til det store område, som Mathiesens Planteskole - Nordens største - rådede over.
gallery icon

Se billedserie

Platten er malet af E. Aagaard og forestiller Mølletårnet ved Skovvej, der dengang hørte med til det store område, som Mathiesens Planteskole - Nordens største - rådede over.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nordens største planteskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordens største planteskole

Efter gårsdagens artikel om det tilgroede familegravsted for planteskoledynastiet Mathisen på Korsør Kirkegård er det oplagt at fortsætte serine om fuglekonger som kompensation for årets aflyste fugleskydning med Hans Mathiesen, der blev fuglekonge den 16. juni 1931.

Slagelse - 24. juni 2021 kl. 11:08
Af Helge Wedel

Året efter var det hans bror Axel Mathiesen, som var medejer af den enorme planteskole i Korsør. Ifølge leder af lokalhistorisk arkiv Maria Mejer var Mathiesens Planteskole i Korsør Nordens største.

Hans Mathiesen er født 11. okt. 1887 i Korsør og døde i samme by den 8. januar 1940. Han var søn af planteskoleejer Karl Hugo Mathiesen og hustru Anna Cacilie født Hastrup.

Hans Mathiesen var gift med Anna født Steinerts. Han sad i bestyrelsen for Foreningen af Danske Planteskoleejere, bestyrelsen for Forskønnelsesselskabet og for Planteskolernes Arbejdsgiverforening. Han var ligeledes medlem af Svinenævnet og Kornnævnet, formand for Hegnsynsmændene og medlem af bankrådet i Landmandsbanken. Se flere fuglekonger på www.fuglekonger.dk

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk