31. juli 2021
I en af filmene fra Antvorskov Skole interviewer Yasemin Yilmaz fra 8. A sangeren Kirsten Siggaard. Foto: Kristine Hjort Andersen, 8. A
I en af filmene fra Antvorskov Skole interviewer Yasemin Yilmaz fra 8. A sangeren Kirsten Siggaard. Foto: Kristine Hjort Andersen, 8. A
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ni skoleklasser til filmfestival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ni skoleklasser til filmfestival
Slagelse - 11. marts 2017 kl. 11:32
Af Per Vagnsø

Ved en filmfestival i biografen Panorama i Slagelse skal ni skoleklasser fra fire skoler i Slagelse Kommune vise de 14 bedste dokumentarfilm, som de har arbejdet med en uge.

Det er Nymarkskolen, Stillinge Skole, Broskolen i Korsør og Antvorskov Skole, der er gået til filmen under fællestitlen »Unge Filmskabere«, som arrangeres af LearningTechLab på Antvorskov Skole.

Med dokumentaren som genre har temaet »Historier om din by« været oplagt, og det har sendt eleverne ud i det omkringliggende samfund, hvor de har beskæftiget sig med nutidige og historiske fortællinger fra virkeligheden.

På Antvorskov Skole deltager hele 8. årgang i filmfestivalen, og det er blevet til omkring otte film pr. klasse og dermed hele 40 meget forskellige film for årgangen. Eleverne har for eksempel lavet film om konditoriet Sweet Cake, om Veteranhaven, om Monica, som er blind, og om tidligere Melodi Grand Prix-vinder Kirsten Siggaard.

- Det at lave film med udgangspunkt i nærområdet har været godt, fordi det ansporede eleverne i udarbejdelsen af deres idé. Anders Agger havde en pointe i, at der er historier at fortælle alle steder. Man behøver ikke de store forkromede fortællinger, for at det bliver godt, fortæller dansklærer i 8.A Marie Osterland, med henvisning til dokumentar-journalisten Anders Agger, som besøgte skolen i januar.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk