31. maj 2020
Det Kriminalpræventive Råd indstiller den digitale stofrådgivning, Netstof.dk, til den europæiske prisoverrækkelse »European Crime Prevention Award«. Lokalt rusmiddelcenter står bag hjemmesiden.
Det Kriminalpræventive Råd indstiller den digitale stofrådgivning, Netstof.dk, til den europæiske prisoverrækkelse »European Crime Prevention Award«. Lokalt rusmiddelcenter står bag hjemmesiden.
Foto: Flemming Jeppesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Netrådgivning til unge stofmisbrugere indstillet til europæisk pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Netrådgivning til unge stofmisbrugere indstillet til europæisk pris
Slagelse - 08. november 2019 kl. 10:03
Af Fleur Sativa
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Chatrum, anonyme brevkasser og et online leksikon. Alt dette kan unge finde på hjemmesiden Netstof.dk, som drives af Rusmiddelcenter Slagelse og Center for Digital Pædagogik.

Og lige som navnet antyder, handler det om stoffer.

Via hjemmesiden kan unge nemlig få viden og rådgivning i et forsøg på at forebygge og behandle et eventuelt stofmisbrug. En indsats, der nu er indstillet til en europæisk pris.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Til december bliver Netstof.dk således det danske bud på en vinder af en af de største europæiske priser for kriminalitetsforebyggende indsatser, ECPA-prisen også kaldet »European Crime Prevention Award«.

Unge mødes på deres præmisser

- Netstof.dk er innovativ, fordi det er en digital rådgivningsplatform, som møder de unge på deres præmisser og gør det muligt for dem at søge hjælp, sparring og rådgivning på en tidlig og ukompliceret måde hos fagfolk og ligesindede, udtaler Christina Hviid, forebyggelseschef ved Det Kriminalpræventive Råd, i pressemeddelelsen.

På Netstof.dk kan unge nemlig bladre i et online leksikon og benytte sig af en ung-til-ung-chat, hvor de indbyrdes kan lufte bekymringer og søge hjælp hos andre unge med lignende erfaringer i stofmiljøet.

Derudover kan de unge helt anonymt skrive til sidens brevkasser, hvor de kan få hjælp og rådgivning hos en psykolog, læge og rusmiddelekspert, som sidder klar til at svare.

Og netop at de unge kan være anonyme, når de lufter deres bekymringer og oplevelser med stoffer, gør en forskel for brugerne af hjemmesiden. Det siger Karen Hatt Olsen, der er projektleder for Netstof.dk ved Slagelse Rusmiddelcenter.

Giver hurtigere hjælp

Unge underdriver nemlig ofte deres udfordringer og bekymringer, når de sidder over en fysisk fagperson, men på Netstof.dk kan de unge tale frit, fortæller hun:

- Det betyder, at de hurtigere får hjælp, fordi de opsøger den på et tidligere tidspunkt, end hvis der kun fandtes de fysiske rådgivninger, forklarer Karen Hatt Olsen.

Samtidig er både brevkasserne og ung-til-ung-chatten åbne, så alle interesserede kan læse med. Det betyder, at unge ikke nødvendigvis selv er nødt til at oprette et spørgsmål for at få svar på de tanker, de måske selv tumler med i hverdagen.

Og også det er en fordel ved hjemmesiden Netstof.dk, mener projektlederen:

- Nogle gange er det lige netop et råd fra en anden ung, som har været gennem det samme, der rammer plet og går ind. For nogle unge rummer ung-til-ung-dialogen en troværdighed og autenticitet, som fagfolk ikke altid helt kan matche, siger Karen Hatt Olsen.

Prisoverrækkelsen »European Crime Prevention Award«, hvor Netstof.dk er indstillet til at vinde, finder sted i den finske hovedstad Helsinki torsdag den 12. december 2019.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk