25. juni 2021
Der er sagt nej til første udkast med at indrette to lejligheder i vandtårnet med udvendigt trappetårn, elevator og altaner.  Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Der er sagt nej til første udkast med at indrette to lejligheder i vandtårnet med udvendigt trappetårn, elevator og altaner. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nej til lokalplan for to lejligheder i vandtårn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Nej til lokalplan for to lejligheder i vandtårn

Politikere har sagt nej til, at der sættes en lokalplan i gang for indretning af to lejligheder i vandtårnet i Fjordvænget med kælenavnet Kindtanden bygget i 1950. Elevator og trappetårn for dominerende. Ejeren genovervejer.

Slagelse - 09. maj 2021 kl. 12:59
Af Helge Wedel

Jesper Carstensen bød som den eneste på vandtårnet Kindtanden, da kommunen udbød det til salg i 2019. Buddet lød på 200.000 kroner, og det endte som salgsprisen tilsat et beløb til at få malet den cirka 30 meter høje betonkonstruktion hvid. Det skete kort tid efter overtagelsen den 1. juli 2019.

Nu har vandtårnsejeren netop fået nej fra politikerne i miljø-, plan- og landdistriktsudvalget til, at kommunen går i gang med at udarbejde en lokalplan, så det 350 kubikmeter store vandtårn kan indrettes i to etager til to lejligheder med udvendigt trappetårn, elevator og altaner.

Det er Johnny Andersen fra firmaet Design-Plan, der har udarbejdet boligplanerne.

Høj bevaringsværdi

Politikerne har fulgt administrationens indstilling om et nej, fordi vandtårnet er SAVE registreret med en høj bevaringsværdi, hvor det anbefales, at man bør være påpasselig med ændringer i forhold til bygningens overordnede arkitektur og byarkitektoniske betydning.

Af sagsfremstillingen fremgår, at administrationen har bedt bygherrens rådgiver Johnny Andersen om at forholde sig til vandtårnets arkitektur i sit oplæg. Men det er der ikke kommet noget resultat ud af.

På de fremsendte tegninger for projektet vurderer administrationen, at elevator-/trappetårnet, altanerne og vinduespartierne er store og dominerende. Derfor kan det ikke anbefales at påbegynde en lokalplan. Først når projektet gennemgå en arkitektonisk bearbejdning, der forholder sig til bygningens bevaringsværdier, så alle bygningsåbninger tilpasses bygningens skulpturelle udtryk i deres udformning, størrelse og placering, og nye elementer minimeres, kan det komme på tale at igangsætte en lokalplan, hedder det i administrationens vurdering. Den har politikerne fulgt med deres nej.

Ishus på toppen

Vandtårnets ejer Jesper Carstensen oplyser til Sjællandske, at boligprojektet nu bliver genovervejet.

- Jeg vidste ikke, at der var sagt nej, før du ringede. Vi kigger på det igen. Jeg tror, at naboerne ville være mere kede af, at vi åbnede ishus på toppen, så der hele tiden stod folk deroppe og kiggede ud, end at vi indretter tårnet til boliger, siger Jesper Carstensen.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk