19. oktober 2019
De nuværende buske i det 100 kvadratmeter store hjørne foran Korsør Kulturhus til venstre for indkørslen får foreløbig lov til at blive. Foto: Helge Wedel
De nuværende buske i det 100 kvadratmeter store hjørne foran Korsør Kulturhus til venstre for indkørslen får foreløbig lov til at blive. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nej til grimt kunsthjørne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nej til grimt kunsthjørne
Slagelse - 13. april 2019 kl. 10:17
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Planer om kunsthjørne foran Korsør Kulturhus fik nej af kulturudvalget. Formand kalder projektet grimt.

Det 103 kvadratmeter store hjørne foran Korsør Kulturhus i dag bestående af jord med buske på skal forvandles til et kunsthjørne med granitsten og mulig udstilling af blandt andet skulpturer. Forslaget er stillet af Halsskov Lokalråd, Brugerrådet for og Venneforeningen i Korsør Kulturhus.

Men før kunst kan opstilles i hjørnet, skal buskene væk og jorden belægges med granitsten.

Formanden for Brugerrådet i Korsør Kulturhus Billy Jensen søgte derfor på vegne af initiativtagerne til kunstprojektet kommunen om penge.

Præcis 225.200 kroner. For det er prisen inklusiv moms for at få fjerrnet buske, jord og få anlagt en brønd og en vandrende langs det ønskede nye kunstområde. Prisen er fremsendt af driftsleder Niels Kupiec fra Slagelse Kommune med tilføjelse om, at kunden selv sorterer/pakker belægning, som kunden også selv skal læsse og leverer.

Ansøgningen blev behandlet af politikerne i kultur- og fritidsudvalget. Svaret var nej.

- Nu skal jeg jo passe på med for hårde formuleringer, men helt ærligt synes jeg, at projektet er grimt og slet ikke passer ind på stedet, siger Jørgen Andersen (S) til Sjællandske. Han er kulturudvalgsformand.

Jørgen Andersen tilføjer, at brugen af det lille område foran kulturhuset muligvis skal indtænkes, hvis Korsør Bibliotek og borgerservice flytter til kulturhuset.

- Jeg synes da, at man skal finde på noget, der tydeligt fortæller, hvilket indhold og funktioner der er i Korsør Kulturhus, siger Jørgen Andersen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk