18. juni 2019
Natteravne i sving på Slagelse Station for nogle år siden, hvor de to unge piger, der ventede på toget, var glade for det slik, Natteravnene delte ud. Foto: Mikkel Vedelsby
Natteravne i sving på Slagelse Station for nogle år siden, hvor de to unge piger, der ventede på toget, var glade for det slik, Natteravnene delte ud. Foto: Mikkel Vedelsby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Natteravne kan nu opruste i Slagelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Natteravne kan nu opruste i Slagelse
Slagelse - 12. februar 2019 kl. 06:22
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fremover vil Natteravnene i de gule jakker være endnu mere synlige i byens natteliv. I de sene timer efter at klokken har slået midnat.

Det skyldes, at flere har meldt sig på banen som frivillige i den lokale afdeling af Natteravnene.

De frivillige vil fremover kunne være til senere ude på natten end hidtil, og vil være til stede om fredagen fra midnat til klokken fem og om lørdagen fra midnat til klokken 3.

Det oplyser Natteravnenes lokalformand i Slagelse, Bill Krogh, der naturligvis er glad for den øgede tilslutning.

- Vi er rigtig glade for, at vi er blevet flere frivillige Natteravne, så vi nu kan være mere synlige i bybilledet. Men der er stadig brug for, at vi bliver endnu flere, der har lyst til at tage et medansvar, siger Bill Krogh i en udsendt meddelelse.

Ved altid at gå i hold på tre i det offentlige rum og bære Natteravnenes gule jakker, er Natteravnene meget synlige og tilgængelige for en snak med de unge, der selv ønsker at tale med Natteravnene.

Trods den gode udvikling holder lokalformanden Bill Krogh fast på behovet for flere frivillige.

- Det er tidligere sket nogle gange, at vi måtte aflyse en hel vagt, fordi vi også af sikkerhedsmæssige årsager altid går tre Natteravne sammen. Hvis en enkelt så bliver syg, så kan en hel vagt ende med at blive aflyst. Ved særlige arrangementer planlægges det lang tid på forhånd, så vi kan få dem fra Sorø-afdelingen med, men ellers er der som regel lige akkurat nok ledige frivillige til, at vi kan have et enkelt hold gående, siger Bill Krogh.

Ifølge en af de yngre Natteravne i Slagelse, Christopher Trung på 25 år, er der plads til at få det til at passe sammen med hverdagen.

- Jeg selv er typisk ude som Natteravn en enkelt gang om måneden, men det varierer helt afhængig af min kalender. I de to år jeg har været med indtil videre, har jeg kun haft gode oplevelser. Jeg kan også mærke, at vi gør en forskel, når vi eksempelvis vækker en ung gut, der har lagt sig til at sove på en bænk ved stationen - i kortærmet t-shirt klokken halv tre om natten i februar måned, siger Christopher Trung.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk