20. november 2017
Her ses den knap 140 meter lange og 20 meter brede fregat Peter Willemoes. NATO ønsker kajplads på Flådestation Korsør til fem af disse store skibstyper, som Danmark har tre af - alle med hjemsted i Korsør. Foto: Per Christensen
Her ses den knap 140 meter lange og 20 meter brede fregat Peter Willemoes. NATO ønsker kajplads på Flådestation Korsør til fem af disse store skibstyper, som Danmark har tre af - alle med hjemsted i Korsør. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: NATO: Plads til flere fregatter i Korsør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NATO: Plads til flere fregatter i Korsør
Opdateret 05. oktober 2017 kl. 08:19
Slagelse - 05. oktober 2017 kl. 07:16
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søværnets absolutte største slagstyrke i form af de tre fregatter med hjemsted på Flådestation Korsør bør kunne suppleres, så der bliver plads til to mere fra forsvarsalliancen ved kaj i Korsør. Det ønske er ifølge kommandør og flådestationens chef Per Hesselberg fremsat af NATO.

- NATO var i foråret på inspektion hos os i forbindelse med deres strategi om øget fokus på Østersøregionen og Rusland. Forsvarsalliancen anser Flådestation Korsør som en sikker og operativ havn, siger Per Hesselberg til Sjællandske. Han har da også allerede udarbejdet udvidelsesplaner, så den krævede kajplads til i alt fem fregatter kan fremskaffes. Han vil ikke vise planen eller fortælle, hvad den koster, fordi et nyt forsvarsforlig endnu ikke er på plads.

- Jeg tror på, at vi får vores ønsker opfyldt, fordi de passer ind i NATOs strategi. Det undersøges også, om NATO kan bidrage økonomisk til de nødvendige investeringer i Korsør, siger Per Hesselberg.

I det forsvarsforlig, der i løbet af kort tid erstattes af et nyt, var det pålagt den 50 år gamle Flådestation Korsør ikke at foretage større investeringer. Derfor er der et efterslæb på nødvendig vedligeholdelse. I Frederikshavn er der investeret godt et kvart milliard kroner. Per Hesselberg slår fast, at Danmark har brug for to flådestationer.

For et effektivt dansk forsvar og i særdeleshed søværn kræver mulighed for rekruttering af personale med høje faglige kvalifikationer. Det kan ifølge Per Heselberg ikke ske, hvis man forestiller sig, at Danmark vælger blot at have en flådestation i Frederikshavn.

- Vores opland her i Korsør er mange gange større. Det er dokumenteret klart, hvor vigtigt det er for rekrutteringen af personale, så mit råd er, som det hele tiden har været, at Danmarks to flådestationer bevares, siger Per Hesselberg.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk