28. september 2021
Islamisk Trossamfund ønsker at etablere en kirkegård i Slagelse. Arkivfoto
Islamisk Trossamfund ønsker at etablere en kirkegård i Slagelse. Arkivfoto
Foto: badahos/colourbox
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Muslimer ønsker 300 gravpladser i Slagelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Muslimer ønsker 300 gravpladser i Slagelse
Opdateret 28. september 2019 kl. 08:09
Slagelse - 28. september 2019 kl. 08:00
Af Carsten Lysdal

Når muslimer dør, holdes efterfølgende en ceremoni med særlige ritualer, nøjagtigt som det sker inden for såvel de kristne som jødiske trosretninger.

arrow Læs også: Bashir håber at blive begravet i Trekroner

Nu ønsker Islamisk Trossamfund derfor at etablere en kirkegård i Slagelse, hvor muslimer kan blive begravet i henhold til de regler og traditioner, som knytter sig til. I alt 300 gravpladser er ønsket, som politikere i miljø-, plan- og landdistriktsudvalget mandag skal tage stilling til i forhold til et kommuneplantillæg, der skal bane vejen for en geografisk placering.

Der ønskes 1500 kvadratmeter, og ifølge udvalgsformand Jørgen Grüner (SF) bør kommunen nikke ja til at arbejde videre med planen. Det skriver Sjællandske.

- Vi kan ikke opfylde kravene, som det er i dag, og selvfølgelig skal alle trossamfund have mulighed for at blive begravet, siger han.

Bilal Biyik, der er formand i Slagelse Multikulturel Forening med adresse på Landsgravvej i Slagelse, mener, at det er en god vej at gå. Og selv om nogle muslimer i dag bliver begravet på de kirkegårde, der allerede er i Slagelse, og flere andre sendes til hjemlandet, skal der være plads til alle også her i landet.

- Det vil være lettere for os alle sammen, hvis det kan lade sig gøre at få etableret nogle gravpladser til muslimer, siger formanden, der anerkender, at man kan blive begravet i Slagelse, som det er i dag.

- Men så er det ikke med de faste ritualer, som vi har. Også jøder og kristne har en bestemt måde at gøre det på. Det har vi også, siger han.

Kisten orienterer sig ved muslimske begravelser imod Mekka, men også ritualerne omkring ceremonien er anderledes. Derfor søger flere herboende muslimer i dag mod Brøndby, Roskilde og Næstved, når en kær skal begraves.

Dansk Folkepartis Henrik Brodersen mener i den forbindelse ikke, det er et problem, at jøder, kristne, muslimer og andre ligger samme sted.

- Det har der ikke været et problem i tidligere, så hvorfor pludselig etablere 300 gravpladser. Det siger noget om, hvordan de ser på os, siger Henrik Brodersen, der mener, at der endnu engang tages særhensyn, hvis altså politikere giver lov til, at trossamfundet kan få et areal.

arrow Plan for muslimsk gravplads genopstår
18. januar 2021 kl. 12:28 Opdateret: kl. 12:18
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk