3. juni 2020
Musikhandler Kjeld Helmuth opfordrer til, at dem, der sidder derhjemme og keder sig, udnytter tiden til at lære at spille på et instrument. Foto: Kim Brandt
gallery icon

Se billedserie

Musikhandler Kjeld Helmuth opfordrer til, at dem, der sidder derhjemme og keder sig, udnytter tiden til at lære at spille på et instrument. Foto: Kim Brandt
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Musikhandler: Udnyt tiden til at lære at spille

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musikhandler: Udnyt tiden til at lære at spille
Slagelse - 07. april 2020 kl. 11:46
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Allerede den 12. marts satte musikhandler Kjeld Helmuth, Smedegade 3, et skilt på vinduet i sin forretning, hvor han bekendtgjorde, at den fysiske butik er midlertidigt lukket på grund af frygten for coronavirus.

I dag (6. april, red.) er den fysiske butik stadig lukket, men indenfor er der masser af liv:

- Både jeg og min medarbejder Mikkel er fortsat på arbejde - men nu foregår det hele stort set på nettet, siger Kjeld Helmuth til Sjællandske.

Tidligt i forløbet fornemmede Kjeld, at situationen kunne blive alvorlig og trække ud i længere tid.

- Vi besluttede os derfor at satse benhårdt på nettet, og det har givet pote, fortæller musikhandleren, der dagligt sender varer ud til kunder i hele landet.

Det er også muligt at komme forbi butikken og hente en ledning, et sæt nye strenge til guitaren - eller hvad en musiker lige står og mangler.

- Så afleverer vi varerne ud gennem vinduet i baglokalet - og betalingen sker via MobilePay, siger Helmuth, som tager risikoen for smitte meget alvorligt og derfor følger alle gældende anbefalinger.

Han tilbyder også at køre ud med varer, som bestilles fra netbutikken www.musik-huset.dk.

Naturligvis har forretningen som de fleste andre mærket en nedgang i omsætningen - men den har ikke været så markant.

- Vi har endnu ikke tabt så meget, at det berettiger os til statstilskud. Så det, kan man vel sige, er positivt, siger han.

I det hele taget prøver Kjeld Helmuth at vende en kedelig situation til noget positivt.

- Mange har måske gået i lang tid med et ønske om - på et eller andet tidspunkt - at lære at spille klaver, guitar eller noget helt tredje. Nu er tidspunktet jo helt oplagt, hvis man for eksempel bliver træt af at se TV hele dagen, siger han.

- Hvem skal så lære én at spille?

- Også her kan man med fordel bruge internettet, siger musikhandleren og henviser til talrige hjemmesider, som tilbyder fjernundervisning til både begyndere og øvede.

Selv sidder Kjeld Helmuth klar ved telefon hver dag for at rådgive alle interesserede i valg af og betjening af musikinstrumenter.

- Vi gør i princippet det samme som før corona-krisen. Eneste undtagelse er, at musikforretningen er lukket fysisk, siger han.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk