20. september 2021
Denne skitse viser hvordan de fire klubbers aktiviteter kan placeres på arealet på Stigsnæs og overholde støjkravene. V-gruppeformand Knud Vincents gør dog opmærksom på, at der er inddraget areal i strid med den oprindelige aftale i byrådet om, at der kun må disponeres over areal, som alligevel ikke kan bebygges.
Denne skitse viser hvordan de fire klubbers aktiviteter kan placeres på arealet på Stigsnæs og overholde støjkravene. V-gruppeformand Knud Vincents gør dog opmærksom på, at der er inddraget areal i strid med den oprindelige aftale i byrådet om, at der kun må disponeres over areal, som alligevel ikke kan bebygges.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Motorsportscenter kan køre i havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Motorsportscenter kan køre i havnen

Beslutning om motorsportscenter foreløbig udsat indtil kommunens muligheder omkring Stigsnæs Havn er blevet afklaret. Flertal i økonomiudvalg i Slagelse er imod nuværende planer for centret, men sagen skal afgøres i byrådet.

Opdateret 16. marts 2021 kl. 07:56
Slagelse - 16. marts 2021 kl. 07:06
Af Arne Svendsen

Muligheder for at udnytte Stigsnæs Havn og området omkring havnen kan sætte en stopper for planerne om det omdiskuterede motorsportscenter på Stigsnæs.

arrow Læs også: Motorsport eller ny vækstdynamo

- Motorsportscentret kan køre i havnen, som viceborgmester Villum Christensen (LA) med smil på læben formulerer situationen efter mandagens økonomiudvalgsmøde.

Her blev det efter forslag fra borgmester John Dyrby Paulsen (S) foreslået, at sagen blev udsat. Med henblik på at få afklaret de erhvervsmæssige muligheder omkring Stigsnæs Havn, hvor området afsat til muligt motorsportscenter kan blive meget nyttigt for kommunen til erhverv.

Kommunen forsøgte i 2019 at købe havnen for 120 millioner kroner af Ørsted, men man blev overbudt af konsortiet Stigsnæs Industripark A/S. Handlen er dog aldrig blevet gennemført, blandt andet fordi der mangler nogle miljøtilladelser, og borgmesteren oplyser, at han har holdt møde med Stigsnæs Industripark A/S.

- Der er muligheder for, at vi kan indgå et samarbejde, hvor kommunens del bliver at drive havnen, siger borgmesteren, der håber på at have afklaret sagen inden næste ØK-møde om en måned.

Flertal for nej til planer

På mødet var der rent faktisk et flertal for helt at tage motorsportsplanerne af bordet. V-borgmesterkandidat Knud Vincents, tidligere V-borgmester Stén Knuth, Jørgen Grüner (SF) og Ann Sibbern (Udenfor partiern) gik ind for, at man fulgte kommunens udviklingsplan omkring havnen, og at der blev fokuseret på at få arbejdspladser op at stå indenfor grøn industri. Thomas Clausen fra Enhedslisten gik ind for, at køretøjerne skulle køre på el på motorsportscentret, hvilket ikke lige ligger i planerne.

Villum Christensen siger, at han også mener, at erhvervsmæssige muligheder på stedet går foran et motorsportscenter.

- Det kan jo føre til, at Korsør Havn kan flyttes til Stigsnæs, hvilket igen kan føre til, at Korsør kan udvikles via byggeri langs havnefronten, sådan som det er sket i mange byer, siger Villum Christensen.

Noget overraskende er det, at løsgænger Ann Sibbern som tidligere DF-gruppeformand stemte sammen med V og SF, idet det jo ikke mindst er Henrik Brodersen (DF), der har motorsportscentret som et hjertebarn.

- Men jeg synes, at der er kommet nogle spændende muligheder frem, efter at vi er kommer til at debattere fremtiden for området. Dem var jeg nok ikke lige opmærksom på, da vi i enighed besluttede at undersøge, om der var grundlag for at lave motorsportscentret, siger Ann Sibbern, der heller ikke lægger skjul på, at hun har bemærket de mange indlæg om sagen, som har været bragt i blandt andet Sjællandske.

At der er flertal i økonomiudvalget er dog ikke det samme som at sige, at der også er flertal i byrådet for at droppe motorsportsplanerne. Foreløbig skal sagen dog drøftes igen om en måned, når borgmesteren har afklaret mulighederne omkring havnen, som der jo har været store planer for i mange år.

arrow DF-politiker: Useriøst at løbe fra aftale om motorsportscenter
17. marts 2021 kl. 11:17 Opdateret: kl. 23:09
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk