21. juli 2019
Formand i Slagelse MX ser kun fordele ved at samle flere grene af motorsporten på Stigsnæs. Arkivfoto
gallery icon

Se billedserie

Formand i Slagelse MX ser kun fordele ved at samle flere grene af motorsporten på Stigsnæs. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Motorsport samlet på Stigsnæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Motorsport samlet på Stigsnæs
Slagelse - 21. februar 2019 kl. 08:44
Af Solveig Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stigsnæs: På Stigsnæs ejer Slagelse Kommune 80 hektar jord, som i øjeblikket ligger mere eller mindre ubenyttet hen. Engang var Haldor Topsøe A/S på nippet til at slå sig ned her, men det blev aldrig til noget. Samtidig er området ikke egnet til beboelse på grund af både rør- og luftledninger i massevis.

Til gengæld er der masser af plads, få naboer og let adgang. Det har sat tanker i gang om at samle flere klubber indenfor motorsport på stedet. Tanker, der er så langt, at der fra politisk side er blevet bevilget fem millioner kroner over de næste tre år i forhold til at undersøge mulighederne for om tankerne er realistiske.

Men allerede nu er ét sikkert, og det er, at der både fra Korsør Kart Klub og Slagelse Motocross Arena er stor begejstring for udsigten til i fremtiden at kunne brede sig og opnå for eksempel langt bedre baneforhold, muligheden for at leve op til internationale standarder, udvide de eksisterende køretider og meget mere.

- Jeg synes, at det er en fantastisk idé, og da jeg forleden var ude at se området, kunne jeg næsten ikke få armene ned igen, lyder det Peter Laubjerg, der er formand i Korsør Kart Klub. Han understreger, at han udtaler sig på egne vegne og ikke på hverken bestyrelsen eller medlemmernes vegne.

- Mit håb er, at både gokart, speedway, motocross og en historisk bilbane vil kunne samles på Stigsnæs, og området er så stort, at der faktisk er plads til det hele, siger Peter Laubjerg, der i Korsør længe har lidt under pladsmangel. Blandt andet råder Korsør Kart Klub i dag over en bane på 640 meter, hvilket kun er cirka halvdelen af, hvad der kræves, hvis der skal køres internationale løb.

- Det er ikke sikkert, at vi kommer til det, men vi vil gerne have muligheden for det, siger Peter Laubjerg, der håber på både politisk vilje og økonomisk opbakning.

Det samme gør Jesper Rasmussen, der er formand i Slagelse MX.

- Vi er for længst vokset ud af pladsen, og naboerne kommer tættere og tættere på. Som jeg ser det, kommer der kun vindere ud af at samle flere former for motorsport på et sted, siger Jesper Rasmussen.

Slagelse MX råder i øjeblikket over godt 14 tønde land, og Jesper Rasmussen ser gerne en udvidelse til omkring 25 tønde land.

- Der er rigelig med plads til os alle, og selv om hver klub skal beholde sin egen klubidentitet, så vil det give en masse gode synergieffekter, siger Jesper Rasmussen, der er klar over, at der venter en lang og besværlig proces, og at det kræver, at der kommer styr på finanserne.

- Hvis det skal gøres, skal det gøres ordentlig, og alle skal høres. Vi skal have lavet en ordentlig aftale med Slagelse Kommune, og der skal være styr på økonomien, siger Jesper Rasmussen, der selv har haft motorsport inde på livet, siden han som knægt begyndte at komme på Slotsbjergbybanen, der i dag af internationale hensyn er døbt til Slagelse Motocross Arena.

I forhold til beliggenheden på Stigsnæs er hverken Peter Laubjerg eller Jesper Rasmussen i tvivl om, at medlemmerne vil følge med.

- Hvis faciliteterne er i orden, skal folk nok komme. Det vil være en gave for motorsporten at samle flere grene af sporten på et sted, og det vil være til gavn for Skælskør, siger Jesper Rasmussen, der blandt andet ser mulighederne for at udvide køretiden som et stort plus for medlemmerne.

Hvis man kan samle så mange forskellige motorsportsgrene på et sted, vil det være det første sted i Danmark, at det sker, siger Peter Laubjerg, der satser på, at det samtidig vil øge mulighederne for også at finansiere projektet, som der endnu ikke er sat et beløb på.

- Jeg ved, at de lige har lavet en gokartbane i Rødby, som kostede 16 millioner kroner, siger Peter Laubjerg.

Men selv om begejstringen således er stor, er de begge også enige om, at det er vigtigt at tænke sig om i forhold til, hvordan de forskellige klubber bliver placeret i forhold til hinanden, så ikke der blæser støv fra motocross over på gokartbanen og så vindretningen kan være med til at minimere støjgenerne mest muligt for alle parter.

Henrik Brodersen (O), der er medlem af Slagelse Byråd er manden, der i første omgang har sået frøet om at gøre Stigsnæs til et mekka for motorsport.

- Når nu kommunen alligevel råder over et areal, som ikke kan bebygges, samtidig med at klubberne mangler plads, så ligger det lige til højrebenet. Men selvfølgelig er det vigtigt i første omgang at finde ud af, om forslaget har sin gang på jord eller ej, siger Henrik Brodersen, der også ser en fordel i forhold til at give de unge et værdigt alternativ til ellers at ræse rundt på vejene til fare for både dem selv og andre.

Ventetiden bruger både Slagelse MX og Korsør Kart Klub på at holde henholdsvis EM, klubmesterskaber og Sjællandsmesterskab.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk