24. oktober 2021
I »Kvarterhuset«, boligområdet Motalavejs beboerhus, har der før været arrangeret stolegymnastik. Kombineret med fællesspisning håber man at kunne hjælpe flere ud af ensomhed ovenpå corona. Privatfoto.
I »Kvarterhuset«, boligområdet Motalavejs beboerhus, har der før været arrangeret stolegymnastik. Kombineret med fællesspisning håber man at kunne hjælpe flere ud af ensomhed ovenpå corona. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Motion og mad skal mindske corona-ensomhed på Motalavej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Motion og mad skal mindske corona-ensomhed på Motalavej

Stolegymnastik og en fælles frokost efterfølgende skal give ny energi til ældre beboere på Motalavej, der oplever ensomhed under coronakrisen. Projektet realiseres takket være bevilgede puljemidler.

Slagelse - 29. marts 2021 kl. 12:02
Af Fleur Sativa & Dorte Abrams

- Jeg tog mig selv i at sidde i sofaen den anden dag og tælle biler. Der kom en rød bil. Og der kom en hvid bil.

Sådan fortæller Helle Møller, der sidste år flyttede sammen med sin mand Torkild ind i et af de nye rækkehuse på Motalavej i Korsør. For fra stuen er der egentlig en smuk udsigt over et naturområde, men selv om Helle Møller nyder sit nye hjem - og udsigten - savner hun samværet med andre.

Ligesom flere andre danskere under coronakrisen oplever hun således i perioder at føle sig ensom.

- Det gjorde mig helt urolig, at jeg keder mig så meget, forklarer Helle Møller, der derfor nu har besluttet at tage sagen i egen hånd.

På Motalavej er hun kendt som en ildsjæl, og sidste år startede hun foreningen »Bevægelse og Fællesskab«. Så da Helle Møller hørte om muligheden for at søge puljemidler til bekæmpelse af ensomhed, var der ikke langt fra tanke til handling.

Snart bliver 25.200 kroner derfor til stolegymnastik og efterfølgende frokost.

Kan ikke få anden støtte

Pengene kommer fra den såkaldte »Vær Med!«-pulje på i alt 15 millioner kroner, som interesse- og brancheorganisationen Danmarks Almene Boliger har fået til opgave at kanalisere videre til lokale indsatser mod ensomhed og selvisolation i landets boligforeninger.

Ansøgningen om midlerne er således foretaget i fællesskab med Bolig Korsør og den boligsociale helhedsplan »En Fælles Indsats«. Og de fleste af de 25.200 kroner skal gå til en instruktør, mens et mindre beløb er til frokost efter gymnastikken.

- Da jeg hørte om puljen, tænkte jeg straks på stolegymnastik. Vi er en ny forening, så det har været svært at kræve kontingent ind under nedlukningen. Vi kan heller ikke få anden støtte, da vi ikke kan vise et regnskab, fordi vi lige er blevet stiftet, forklarer Helle Møller, der som stifter af foreningen »Bevægelse og Fællesskab« derfor i dag glæder sig til at se pengene komme ud og gøre en forskel.

Handler om fællesskab

- Stolegymnastik handler selvfølgelig om at få bevæget sig og få nogle gode vaner, men det er også vigtigt, at vi kan samles bagefter og spise sammen, siger Helle Møller.

På vegne af foreningen vil hun derfor købe »lidt brød og pålæg«, som de deltagende kan spise sammen i fællesskab i boligområdets beboerhus »Kvarterhuset«.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Helle Møller bor selv på Motalavej og oprettede sidste år foreningen »Bevægelse og Fællesskab«. Sammen med Bolig Korsør og den boligsociale helhedsplan har hun søgt om pulje-midler.

- Sidste år sluttede vi også altid med kaffe og kage, det er lidt lettere at trække folk til, hvis vi også får lidt at spise. Og foreningen hedder jo netop bevægelse og fællesskab, forklarer Helle Møller og peger på, at stolegymnastikken ikke i sig selv er nogen ny ting for foreningen.

- Og vi har en rigtig god instruktør, som også er fysioterapeut. Hun ser de forskellige deltageres behov, og hun giver os en masse øvelser, som vi skal udføre derhjemme. Så lige fra vi slår øjnene op, til vi ligger i sengen, har vi et program, vi kan følge, fortæller Helle Møller.

Vil nå bred målgruppe

Da foreningen sidste år tilbød stolegymnastik var der således stor tilslutning fra ældre med både dansk og anden etnisk baggrund.

Og det er af den grund også Helle Møllers mål denne gang at nå ud til så bred en gruppe af voksne og ældre i boligområdet som muligt.

Præcis, hvornår stolegymnastikken kan realiseres og praktiseres afhænger dog af udfasningen af de nuværende corona-restriktioner.

"Det er fantastisk med stærke frivillige kræfter i området"
- Jenny Seri Dreijer, vejleder og koordinator, En Fælles Indsats Motalavej.

Først den 6. maj åbnes der for indendørs idræts for voksne over 18 år med krav om coronapas. Foregår idrætsaktiviteten udendørs, gælder der et forsamlingsforbud på 50 personer. Men med planerne om fællesspisning lyder forbuddet dog på maksimalt 10 personer.

Ifølge Helle Møller er målet at få cirka 25 ældre fra Motalavej til at deltage.

Initiativet vækker derfor også glæde blandt ansatte i den boligsociale helhedsplan »En Fælles Indsats«, der blandt andet har til formål at bringe udsatte beboere tættere på fællesskaber.

- Jeg er rigtig glad for at kunne samarbejde med Helle og hendes forening. Det er fantastisk med stærke frivillige kræfter i området, siger Jenny Seri Dreijer, der arbejder som vejleder og koordinator for helhedsplanen i boligområdet Motalavej.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk