11. december 2017
Justitsminister Søren Pape (K) henviser til, at fogeden i løbet af godt en måned kan udsætte kriminelle beboere fra boligforeninger, hvis udlejeren kan dokumentere deres kriminalitet. Foto: Hans-Jørgen Johansen.
Justitsminister Søren Pape (K) henviser til, at fogeden i løbet af godt en måned kan udsætte kriminelle beboere fra boligforeninger, hvis udlejeren kan dokumentere deres kriminalitet. Foto: Hans-Jørgen Johansen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Motalavej: Fogeden kan udsætte kriminelle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Motalavej: Fogeden kan udsætte kriminelle
Slagelse - 13. oktober 2017 kl. 06:56
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De bor der stadig, selv om Bolig Korsør ophævede de to familiers lejemål den 27. juni i år. De fik fem dage til at flytte, fordi deres drenge på 16 og 17 år er dømt for vold og røveri begået på Motalavej den 12. marts i år.

arrow Læs også: Boligretten giver frist til dømtes familier på Motalavej

Efter Sjællandskes omtale af sagen er justitsminister Søren Pape (K) af folketingsmedlem Kaare Dybvad (S) spurgt, hvorfor det skal tage så lang tid for en boligforening at udsætte dømte kriminelle beboere, fordi de kan klage over udsættelsen og få deres sager prøvet først i Boligretten og efterfølgende Landsretten.

Justitsministeren svarer, at man kan få fogeden til at udsætte kriminelle familier Her er sagsbehandlingstiden cirka 37 dage, mens det tager næsten 450 dage at få en sag gennem Boligretten.

Justitsministeren kommer med følgende opskrift på, hvordan BoligKorsør kunne sætte de to familier ud med fogedens hjælp:

Gennemførelse af en umiddelbar fogedforretning kræver, at udlejeren kan godtgøre eller sandsynliggøre sit krav mod lejeren, jf. retsplejelovens § 596. Fremsætter lejeren indsigelser mod udlejerens krav om udsættelse, skal udlejeren føre bevis for sin ret, hvilket som udgangspunkt vil skulle ske ved dokumentbevis eller partsforklaring, jf. retsplejelovens § 597. Er lejeren eller en i lejerens husstand eksempelvis dømt for et strafbart forhold, som efter lejelovgivningen kan begrunde en ophævelse af lejemålet, vil straffedommen kunne tjene som dokumentbevis.

Sjællandske har spurgt BoligKorsør, hvorfor de ikke har ladet fogeden udsætte de to uønskede familier, da der jo er straffedomme for de to unge som såkaldt »dokumentbevis«. En udsættelse der ifølge den nuværende sagsbehandlingstid kunne klares i løbet af godt en måned.

- Vores advokat har vurderet, at fogeden ville sende sagen videre til Boligretten, hvorfor der ville gå endnu længere tid, end der gør nu, hvor vi håber på en snarlig afgørelse, siger formand for BoligKorsør Ebbe Jens Ahlgren til Sjællandske. Han understreger, at de to familier forsat er uønskede, da det handler om at skabe tryghed for selskabets 7000 beboere.

Søren Pape oplyser også, at sagen fra Motalevej i Korsør har fået transport-, bygnings- og boligministeriet og justitsministeriet til i fællesskab at overveje mulige tiltag på området, som kan medvirke til en hurtigere sagsbehandling i forhold til udsættelse af kriminelle beboere som eksemplet fra Motalavej, som Kaare Dybvad har stillet spørgsmål om.

arrow Sag om fraflytning af kriminelles familier på ministers bord
07. juli 2017 kl. 06:09 Opdateret: kl. 15:56
arrow Boligselskab til dømtes familier: I har fem dage til at flytte
29. juni 2017 kl. 06:31 Opdateret: kl. 07:48
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk