8. august 2020
55-årige Lone Skou mistede sin søn få dage efter jul. Morten Skou på 32 år blev angiveligt kvalt med en nu drabssigtet, 53-årig mands bare næver den 27. december i fjor. Nu sætter hun ord på tabet af sin eneste søn.
gallery icon

Se billedserie

55-årige Lone Skou mistede sin søn få dage efter jul. Morten Skou på 32 år blev angiveligt kvalt med en nu drabssigtet, 53-årig mands bare næver den 27. december i fjor. Nu sætter hun ord på tabet af sin eneste søn.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mor taler ud inden drabssag: - Han fratog mig min eneste ene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mor taler ud inden drabssag: - Han fratog mig min eneste ene
Slagelse - 19. maj 2018 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et telefonopkald, hun i begyndelsen slet ikke forstod. Et opkald, der vendte op og ned på livet og i dag - i skæret af en ellers solbeskinnet uge - stadig indhyller tilværelsen i en dyster tåge af sorg, der ikke vil lette.

arrow Læs også: Drabsmand vil frifindes

55-årige Lone Skou husker kun i glimt, hvordan hun reagerede, da hun få dage efter juleaften sidste år fik telefonisk besked om sin søn, 32-årige Morten Skous, død.

Det hele fortæller hun i lørdagens Sjællandske.

- Jeg blev ringet op på mit arbejde og fik at vide, at jeg skulle tage en taxa. Og det undrede mig, hvorfor jeg pludselig skulle det, fortæller moren, som kun erindrer visse dele af samtalen.

Hun tilføjer, at hun slet ikke indså bare et gran af den uhyggelige alvor, før røret blev lagt på.

Årsagen var, at hendes 32-årige søn, Morten Skou, var afgået ved døren efter at være blevet kvalt på Svenstrupgaard i Svenstrup ved Korsør, hvor han endnu ikke var flyttet formelt ind. Kvalt med en 53-årig og nu drabssigtet mands bare næver - tilsyneladende i kølvandet på en kontrovers mellem de to mænd.

Lone Skou forstår stadig ikke, hvordan en 53-årig mandsperson kunne vælte og vinde over hendes søn på så modbydelig vis.

- Det er der ingen, der kan. Ingen kan forstå, at Morten - den store fyr - ikke kunne vride sig ud af hans greb. Han kunne ellers sno sig som en ål, fortæller Lone Skou, som har masser af gode minder om sin søn.

Det ene render rundt på fire ben i skikkelse af snart toårige »Champ«, en old english bulldog. Det er hunden, som ivrigt fulgte Morten Skou. Også da han frem til september sidste år boede hos sin mor i Korsør.

- Det har han gjort ad flere omgange, siger en kvinde, der ifølge eget udsagn altid har forsøgt at tage sig af sin søn. Uagtet at han var voksen.

Hun fortæller også til Sjællandske, at sønnen selvfølgelig - ikke mindst grundet sit fysiske udtryk - lignede en »bølle«. Men det var han ikke, fastslår hun.

- Han var ikke typen, der sloges, men han kunne blive hidsig og puste sig op, beskriver hun, men fortæller også, at han var god ved både kvinder og dyr.

- Han var et hjertensbarn og kunne godt være og ligne en hård fyr. Indeni var han dog blød, og det vil mange af hans bekendte og kammerater også sige, uddyber moren, der anerkender, at Morten Skou i to år op til sin død drak for meget.

- Men det er jo ikke druk, han er død af. Han døde, fordi han gik ind på et værelse hos en mand, han slet ikke kendte, men som han selvfølgelig nok havde talt med på dagen, siger hun.

Retssagen starter den 31. maj og fortsætter 4. og 7. juni.

Læs mere i Sjællandske lørdag.

arrow Drabsmands ankesag er nu berammet
12. juni 2019 kl. 11:15 Opdateret: kl. 14:27
arrow Drabssag udsat - uvist hvor længe
10. marts 2019 kl. 08:35 Opdateret: kl. 19:11
arrow Idømt 12 års fængsel for drab: Ankesag er nu berammet
07. november 2018 kl. 06:00 Opdateret: kl. 08:27
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk