10. juli 2020
Både moren og faren er fundet skyldige i at have mishandlet deres fire mindreårige børn ved at banke dem gennem flere år, ligesom tre af dem er skubbet ned ad husets trappe. Faren blev frifundet for seksuelle overgreb mod sine to døtre, som moren i stedet for blev dømt for at have fået til at lyve om overgrebene. Faren blev ved dommen løsladt, mens moren blev sendt direkte i fængsel. Foto: Helge Wedel
Både moren og faren er fundet skyldige i at have mishandlet deres fire mindreårige børn ved at banke dem gennem flere år, ligesom tre af dem er skubbet ned ad husets trappe. Faren blev frifundet for seksuelle overgreb mod sine to døtre, som moren i stedet for blev dømt for at have fået til at lyve om overgrebene. Faren blev ved dommen løsladt, mens moren blev sendt direkte i fængsel. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mor fængslet og far løsladt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mor fængslet og far løsladt
Opdateret 18. juni 2019 kl. 14:38
Slagelse - 18. juni 2019 kl. 11:22
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Straffen lød på et år og tre måneders fængsel til den danske 43-årige mor, der tirsdag blev kendt skyldig i mishandling med vold af sine fire mindreårige børn gennem en lang årrække. Grundet sagens grovhed besluttede dommeren efter begæring fra anklageren at sende den dømte mor direkte i fængsel.

Faren derimod blev løsladt, da han har siddet fængslet siden 30. august 2108, fordi moren havde fået de to piger til at lyve om, at han havde voldtaget og sexmisbrugt dem. Faren blev også dømt for den voldelige mishandling af børnene gennem flere år. Straffen lød på et års fængsel. Faren havde blandt andet bedt drengene fange deres søskende, hvorefter han slog dem.

arrow Læs også: Genboer rystede: - Vi troede børnene legede når de skreg...

Begge forældre skal betale sagens omskostninger og inden 14 dage hver betale deres fire børn 15.000 kr. i erstatning for de lidelser, de har udsat dem for med blandt andet slag, spark samt skub ned ad husets trappe i deres hus i den nordlige bydel af Korsør.

Alle fire børn er i dag er anbragt på institutioner.

Pigerne er født i 2006 og 2008, mens de to drenge er født i 2004.

Faren var tillige tiltalt for at have voldtaget og seksuelt misbrugt de to piger, men det blev han frifundet for.

Dommeren lagde ved afsigelsen af skyldsspørgsmålet vægt på, at retten havde taget meget udgangspunkt i de to drenges forklaringer, hvor de endte med at fortælle, at de havde løjet om, at deres far havde sexmisbrugt deres mindre søskende. Det var ikke et enigt nævningeting. En enkelt nævning mente således, at faren også skulle dømmes for at have sexmisbrugt sine to døtre.

Moren blev desuden fundet skyldig i at have fået de to piger til at lyve om farens seksuelle misbrug af dem.

Begge forældre blev også fundet skyldige i at have sparket til og kastet med familiens to hunde, som børnene holdt meget af. Hertil at have udøvet vold mod hinanden.

Anklager Jeanette Wincentz Andersen oplyser til Sjællandske, at en ankesag med formål at få skærpet straffene overvejes af anklagemyndigheden.

Hun havde krævet moren idømt fire et halvt års fængsel og faren tre et halvt års fængsel, mens deres forsvarer mente, at seks månders fængsel til faren var nok, mens moren burde slippe med en betinget straf på højest fire måneder.

Begge dømte udbad sig betænkningstid med henblik på at anke dommen.

Den omfattede sag er behandlet ved 10 retsmøder. Begge forældre har under hele sagen nægtet at have slået deres børn, men de blev modsagt af deres børn.

arrow Sex- og voldsmonster mod sine fire børn eller aldeles uskyldig?
28. maj 2019 kl. 10:05 Opdateret: kl. 10:13
arrow 10-årig pige beskriver farens voldtægt af hende
27. maj 2019 kl. 17:13 Opdateret: kl. 06:13
arrow Far: Min kone har banket mig siden børnene var små
23. maj 2019 kl. 17:26 Opdateret: kl. 17:26
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk