30. juli 2021
De tidligere Scanglas-bygninger på Glasvej i Korsør har stået ledige i cirka tre år, men nu kan »Til salg«-skiltet pilles ned. Det glæder både ejendomsmægler Ebbe Larsen (tv.) og Slagelse Kommunes erhvervschef Per B. Madsen (th).
De tidligere Scanglas-bygninger på Glasvej i Korsør har stået ledige i cirka tre år, men nu kan »Til salg«-skiltet pilles ned. Det glæder både ejendomsmægler Ebbe Larsen (tv.) og Slagelse Kommunes erhvervschef Per B. Madsen (th).
Foto: Christina Kabel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Møde med alarmselskab førte Achton A/S til Korsør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Møde med alarmselskab førte Achton A/S til Korsør
Slagelse - 15. maj 2014 kl. 09:02
Af Christina Kabel, Slagelse Kommune & Martin W. Hansen

Når du har vasket hænderne på hoteller, restauranter, skoler eller sygehuse i hele verden og rækker ud for at få et papirhåndklæde at tørre hænderne i, så er der god chance for, at papiret kommer ud af en dispenser, der er produceret af den danske virksomhed Achton A/S.

Virksomheden har hidtil haft hovedsæde i Fårevejle, men rykker nu til Korsør, hvor man netop har købt de tidligere Scanglas-bygninger på 12.000 kvadratmeter.

- Vi ejer en fabriksbygning på 6.000 kvadratmeter, men det er slet ikke plads nok, så vi har lejet et færdigvarelager i Vipperød 22 kilometer væk. Og så har vi tre lagertelte på godt 1.000 kvadratmeter ude i gården, og alligevel må vi ofte lade råmaterialerne stå udenfor, så det bliver en stor gevinst at få det hele under ét tag, fortæller produktionschef Morten Achton.

At det lige blev Korsør, der fremover skal huse Achton, er både en tilfældighed og et stykke kommunalt benarbejde, der fik den nødvendige finansiering til at falde på plads.

Kaffesnak åbnede for Korsør

Virksomheden var allerede på udkig efter mere plads, men kun omkring Fårevejle, og der var ingen af de ledige erhvervsmål store nok til at rumme hele virksomheden.

- Men så skiftede vi vagtselskab til G4S, og over en kop kaffe kom vi til at snakke om, at der stod ting over alt, og at vi manglede plads. Og de fortalte, at de havde kendskab til en stor bygning i Korsør, som nu var til salg, og så var vi nede og se den, fortæller Morten Achton.

I disse tider er det dog ikke helt let at finde et finansieringsinstitut, som ville finansiere købet af en så stor industribygning. Efter et par forgæves kontakter holdt Achton møde med Center for Erhvervsservice. Her satte erhvervschef Per B. Madsen dem i forbindelse med den lokale erhvervsvejleder Per Vesterholm, som er specialist i finansiering. Han havde nogle gode kontakter, og med hjælp fra blandt andet Vækstfonden faldt finansieringen på plads.

- Det var stor hjælp fra både Per og kommunens erhvervsfolk. Den slags service er vi ikke just forvænt med her i Fårevejle, fortæller økonomidirektør Steen E. Rasmussen.

Læs mere i Sjællandske torsdag den 15. maj

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk