15. oktober 2018
Ministre tager skarpt afstand til overfald på offentligt ansatte. Særligt i ghettoerne, herunder Ringparken i Slagelse, er der et problem, der må løses, siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).
Ministre tager skarpt afstand til overfald på offentligt ansatte. Særligt i ghettoerne, herunder Ringparken i Slagelse, er der et problem, der må løses, siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).
Foto: Steen Brogaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ministre efter vold mod hjemmeplejere: Kommunen har ansvaret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ministre efter vold mod hjemmeplejere: Kommunen har ansvaret
Slagelse - 11. november 2017 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Halvanden uge før valget har ældreområdet og herunder hjemmeplejens arbejdsbetingelser naglet sig fast som et af de emner, der diskuteres højlydt.

arrow Læs også: Udvalgsformand efter overfald: - Vi er nødt til at handle

Overfald på hjemmeplejens ansatte i Ringparken i Slagelse, en af kommunens to ghettoer, har nemlig nu fået ministre på banen. Endnu er justitsminister Søren Pape Poulsen (C) ikke vendt tilbage med svar på sine §20-spørgsmål om sagen, men udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) tager sammen med ældreminister Thyra Frank (LA) skarp afstand.

- Det er på ingen måde en acceptabel situation, når medarbejdere i ældreplejen udsættes for chikane eller overfald. Vi skal passe på de mange medarbejdere, der hver dag gør en kæmpeindsats for at hjælpe ældre med den pleje og omsorg, som de er afhængige af i hverdagen, siger Thyra Frank, mens Inger Støjberg ikke lægger fingre imellem, når hun beskriver de formodede gerningsmænds hudfarve.

Det på spørgsmål fra Dansk Folkepartis Henrik Brodersen, såvel byråds- som folketingsmedlem, som forleden i Folketinget stillede ministeren spørgsmålet, om det kan være rigtigt, at der foregår sådanne voldshandlinger.

Når den vold og chikane, som der så er tale om, bliver udført af mennesker, der er kommet til Danmark og for manges vedkommende har bedt om vores beskyttelse og hjælp, og de har fået den, og er blevet hjulpet efter alle kunstens regler, så mener jeg selvfølgelig, at det er fuldstændig og endnu mere uacceptabelt, hvis man kan sige det sådan. Det er helt, helt uden for nummer, lød det forleden fra talerstolen i folketingssalen.

Ifølge arbejdsmiljøloven skal arbejdsgiveren sikre de ansattes tryghed. I de nævnte tilfælde fra Slagelse er det netop kommunen, som bør sørge for, at hjemmeplejens ansatte kan gå i fred uden at få sten kastet efter sig eller blive skubbet og sparket, som det ene tilfælde af vold drejer sig om.

Hvis ikke det sker, kan der rent faktisk indgives en klage til Arbejdstilsynet, hvormed kommunen kan få et påbud.

- Så det er kommunerne, der som arbejdsgivere er ansvarlige for at sikre et sikkert og sundt arbejdsmiljø i ældreplejen, og det er Arbejdstilsynet, der fører tilsyn med både det fysiske og psykiske arbejdsmiljø, siger ældreminister Thyra Frank, der mener, at kommunen har en opgave.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk